İNCİRLİ MUHALLEBİLİ CEVİZLİ KARAMELLİ KEK TARİFİ




İNCİRLİ MUHALLEBİLİ CEVİZLİ KARAMELLİ KEK TARİFİ

Keki İçin  Malzemeler (32x26cm) :
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi İçin :
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı İçin :
400gr. kuru incir
1 çay bardağı ceviz

Karamelli Şerbeti İçin :
1,5 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

 

Yapılışı :
Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 180 derecede kekinizi pişirin.Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın.Cevizi kırın.Pişen keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın.Yeniden hafifçe yağlayın.Küçük bir tencerede 1.5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin. Çok yakmayın. Eriyince tamamdır.Üzerine 1.5 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecektir.Limon suyunu ekleyin. Cıvık bir şerbet elde edin.Altını kapatın.
Şerbetin içine incirleri atın 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın.Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.Diğer tarafta,yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırın.Kekin özellikle orta kısmını kürdanla bir çok yerinden delin.
Kalan karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün.Kenarlara aksa da önemli değil. Kek şerbeti tamamen çekiyor.Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin. Dilimleyip servis edin.

NOT: Ben süslerken fıstık kullandım.En başta da atılabilir. Karamelli şurup 2 şer bardak olarak da değiştirilebilir gibi geldi.O zaman hiç kuru yeri kalmaz.Pasta bekledikçe şurubu çekiyor.Bu pastayı kayısılı, hurmalı, kuru üzümlü de yapmak mümkün.

0 yorum :

Yorum Gönder