ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ



ISPANAKLI KOL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yufka
½ kg ıspanak
200 gram lor peyniri
5-6 adet yeşil soğan veya 2 adet orta boy kuru soğan
½ demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı :
Ispanakların kök kısımlarını kesin ve fazla kalın olmamak kaydı ile doğrayın, yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçte biraz bekletin.Soğanları ince kıyın, kuru soğan kullanıyorsanız minik küpler halinde doğrayın.Ispanakları çok az tuz ile diriliği kaybolana kadar ovun, kıyılmış soğan, dereotu, lor peyniri, tuz ve karabiberi ilave ederek harmanlayın. İçiniz hazır.Bir kaseye sütü koyun, 1 çay bardağı su ve sıvıyağın yarısını koyarak iyice çırpın.Yufkaları birer tane olarak masaya yayın, hazırladığınız karışımdan kaşıkla üzerine serpin ve yufkanın her tarafına yayın, bıçakla yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yufkaların ortadan bölünmüş kısmın kıyısına ıspanak harcından bir sıra koyun ve yarım yufkayı rulo halinde sarıp yuvarlayarak yağlanmış tepsinin ortasından dışa doğru yerleştirin.Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp tepsiyi tamamen doldurun.Hazırladığınız böreğin üzerine zeytinyağını (zeytinyağı böreğinizin hem nar gibi kızarmasını, hem de çıtır çıtır olmasını sağlar) sürün ve önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzerine kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder