ISPANAKLI PASTA TARİFİ


ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
Krem şanti

Üzeri İçin:
Damla çikolata


Yapılışı :

Önce ıspanakları hazırlayarak başlayacağız. Bir tencerede suyu kaynatalım ve içerisine temizlediğimiz ıspanakları atıp 3 dakika bekletelim ve sudan alalım. Ardından ıspanakları robot ile çekelim ve püre haline getirelim. Püre haline getirirken robotu kısa kısa sürelerle çalıştırmaya özen gösterin. Çünkü uzun süreli çalışmada bıçaklar ısınıyor ve ıspanak renk değiştiriyor. Renginin o canlılığı kayboluyor. O yüzden kısa sürelerle çalıştırın ve dinlendirin, daha sonra tekrar çalıştırın, tekrar dinlendirin. Püre halinde 1 su bardağı ıspanağa ihtiyacımız var, bunu da belirtelim.
Yumurta ve şekeri derin ve büyük bir kabın içerisine alıp beyazlaşana kadar çırpalım. Ardından yağ ve ıspanak püresini de ekleyip bir süre daha çırpalım.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da aynı kaba eleyerek ekleyelim. Hepsini karıştıralım. Hazırladığımız karışımı yuvarlak bir kek kalıbına dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika civarında pişirelim. Kürdan temiz çıkana kadar pişirmelisiniz.
Pişen kekin bir süre ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra keki ortadan ikiye ayıralım ve iç kısımlarını biraz elimizle inceltmeye çalışalım. Çok fazla değil ama biraz parçalar gibi almamız yeterli. Üzerini süsleyecek kadar.Daha sonra krem şantimizi hazırlayalım ve pastamızın önce arasına daha sonra da kenarlarına ve üstüne güzelce sürelim.
Son olarak içinden aldığımız ve ayırdığımız o parçaları rondodan iyice geçirerek öğütelim ve toz gibi incecik yapalım.Krem şantinin üzerine serpiştirerek süsleyelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz pastayı. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder