KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ


KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
1,5 çay bardağı un

Üzerini Bulamak İçin:
Pudra Şekeri

Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Yumuşamış tereyağını ilave edip çırpalım.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyelim. Sütü ilave edip kaşıkla karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru 15-20 dakika derin dondurucuda bekletelim.
Bir tabağa pudra şekeri koyalım. Sertleşen hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Yuvarladığımız hamuru pudra şekerine bulayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
Kurabiyeler pişerken yayılacağı için 3-4 cm aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9-10 dk pişirelim. Süreyi aşmayalım.
İlk çıkarıldığında yumuşak olacak soğuyunca sertleşecektir. Kahve yanında sizlere eşlik edebilecek dışı kıtır kıtır içi yumuşak enfes bir kurabiyedir. Afiyet Olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder