KÖSTEBEK PASTA TARİFİ


KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

Malzemeler:
3 tane yumurta
3 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 poşet kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu

Kreması için:
10 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 poşet vanilya
1 poşet krem şanti

İçi için:
4 tane muz

Yapılışı :
Köstebek pastayı yaparken önce kek hamurumuzu çırpmaya başlayalım. Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım ve köpük olunca içerinse süt, sıvı yağ, vanilya, kakao ekleyerek çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozunu ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye kadar çırpalım. Yağlanmış yuvarlak tepsiye kek hamurunu dökelim ve 180 derece fırında pişirelim. Kabaran ve pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyelim. Ayrı bir yerde kremamızı pişirelim. Süt, un, vanilyayı biraz pişirelim. Krem şanti ekleyelim ve çırpmaya başlayalım. Kremamız hazırlanınca pastanın ortasını çukur olacak şekilde parçalar keselim ve kek parçalarını kenara ayıralım. Çukur olan keke krema dolduralım ve üzerine kek parçalarını rendeleyelim. Buzdolabında 2 saat bekletelim.Afiyet Olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder