LİMONLU REVANİ TARİFİ



LİMONLU REVANİ TARİFİ


Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi ( Çeşme limonu tercihli)
1 kabartma tozu
1 vanilya

Şerbet için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı :
Yumurtaları mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ve şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin.Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.İrmik ve limon rendesini ilave ederek 1-2 kez karıştırın.Unu içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak eleyin. Yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla bir iki kez karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.

Şerbetin Yapılışı :
Şerbet için pişirme tenceresine şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ocakta şerbet parlayana kadar 20 dakika kadar kaynatın.Sıkılmış yarım limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tamamen soğumasını bekleyin.Tatlınızı ister kare kare, ister baklava dilimi şeklinde kesin ve şurubunu üzerine gezdirin.
Not: Limonlu revani için şerbetinizi önceden kaynatıp tamamen soğumasını bekleyin. Tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı.

0 yorum :

Yorum Gönder