MEYVELİ MUHALLEBİLİ KUPLAR TARİFİ




MEYVELİ MUHALLEBİLİ KUPLAR TARİFİ
 
Muhallebisi İçin Malzemeler :
1 litre Süt
Yarım Su Bardağı Un
1 Su Bardağı şeker
1 Paket Vanilya

Çilekli Sos İçin :
1 kase çilek istediğiniz miktardaki damak tadına göre şekerle rondo da püre haline getirilir

Şeftali Peltesi İçin :
2 adet şeftali püresi (rondo da çekilmiş)
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker


Şeftali Peltesi Yapılışı :
Şeftali peltesi için olan malzemelerin hepsini bir tencereye koyup pişirin.

Yapılışı :

Süt un şeker bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirin,koyulaşmaya başlayınca 10dk daha kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin,daha sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve soğuyana kadar el çırpıcısıyla karıştırın.
Ben ilk önce birkaç adet kakaolu petibör bisküviyi elimde ufalayıp kuplara uygun olarak eşit şekilde paylaştırdım, üzerine kaşıkla çilek sos döktüm. Hazırladığım muhallebiden yaydım,Hindistan cevizi serptim,doğranmış çileklerden yerleştirdim,tekrar muhallebiden döküp üzerine çilek sosu gezdirip damla çikolata,file fındık ve h.cevizi serperek servisi tamamladım.
Küçük kaselerde de aynı işlemi uyguladım biraz bisküvi üzerine muhallebi,file badem ve en üzerine şeftali sosunu gezdirip süsledikten sonra buzdolabında 5-6saat ama en güzeli 1 gece beklettikten sonra servis yapılmasını tavsiye ederim.

0 yorum :

Yorum Gönder