PORTAKALLI MUHALLEBİ TARİFİ
00:30 by ZuhalPORTAKALLI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı irmik
Sosu İçin :
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı :
Sütü, şekeri ve irmiği pişirme tenceresine alarak orta hararetli ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Dikdörtgen yaklaşık 60×40 ölçülerine borcam tepsiye dökün ve soğuyarak donması için buzdolabında yarım saat kadar bekletin.Diğer yanda taze sıkılmış portakal suyunu, şekeri ve ½ çay bardağı suda ezilmiş nişastayı yine başka bir tencereye alarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Dolapta bekletilen muhallebinin üzerine dökün ve hafif ılınınca donması için yine buzdolabına alın.Üst üste dökülmüş iki karışımı servis yapana dek buzdolabında bekletin. En az 3-4 saat.İster kare şeklinde, ister yuvarlak (çay bardağı ile olabilir) kesin , ikili veya üçlü olmak üzere üst üste koyarak servis yapabilirsiniz.Yeşil fıstık veya Hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder