SULTAN SARMASI TARİFİ



SULTAN SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
50 Gr Margarin
1 Litre Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya


Üzeri İçin :
1 Paket Krem Şanti
Kararında Hindistan Cevizi

Yapılışı :
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin.Tepsiyi yada büyük boy dikdörtgen borcamı örtecek kadar Hindistan cevizi serpin Muhallebiyi hiç soğutmadan Hindistan ceviz serili borcamın üzerine dökün (bu işlemi kaşık kullanmadan yapın ki Hindistan cevizleri bir yerde toplanmasın) daha sonra muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp birkaç saat yada en güzeli bir gece dinlendirdikten sonra servis yapmadan tatlıyı önce boyuna 3-4 parçaya enine de 4-5 parçaya bölerek yada arzunuza göre bölün her parçayı rulo halinde sarıp etrafınıda Hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin ve servis yapın

0 yorum :

Yorum Gönder