TAHİNLİ KURU BAKLAVA TARİFİ
23:07 by ZuhalTAHİNLİ KURU BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet baklava yufkası (siz dörtlü olarak çoğaltabilirsiniz)
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü İçin :
Pudra şekeri
Yapılışı:
Baklava yufkasını masaya yayıp üstüne erimiş tereyağından damla damla her yerine fırça ile sürülür
aynı işlem 2. ve 3. yufka için de yapılır.4.yufka serildiğinde yağ sürmeden 3 kaşık tahin sürülür 3 kaşık toz şeker ve 3 kaşık ceviz her tarafına serpilir, geniş kenarından başlayarak sıkmadan normal bir şekilde rulo sarılır.İstenilen büyüklükte verev kesilir,tepsiye yağlı kağıt üstüne dizilir 180 derecede kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir,iyice soğuyunca kapaklı saklama kabında saklanır, servis yapacağınız zaman pudra şekeri elenir.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder