ÇİKOLATA DOLGULU KEK TARİFİ


ÇİKOLATA DOLGULU KEK TARİFİ

Malzemeler :
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* yarım su bardağı sıvıyağ
* yarım su bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
*yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1,5 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya


 Dolgu Kreması İçin :
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağına yakın toz şeker
*2,5 su bardağı süt
*1 paket kakao (25 gr.)
*80 gr. bitter çikolata

 Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sırasıyla sıvıyağ, süt, un, mısır nişastası ve en son kabartma tozuyla, vanilya eklenir.Yağlanmış kalıba dökülen karışım, önceden ısıtılmış fırında 160 c de pişirilir.Tamamen soğuyan kek ilk fotoğrafta görüldüğü gibi üst kısmından kesilir.İçi oyularak önceden hazırlanan çikolatalı karışımla doldurulur.(kekin içinden çıkan kısımlar daha sonra truff yapımında kullanılabilir ya da 1 bardak meyve suyuyla babanız tarafından tüketilir:).Dolgu kremasının üzerine 50 gr. kadar erimiş çikolata (benmari usulu) sürdüm ki üst parça güzel yapışsın.Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çikolata ve file fındıkla süsleyebilirsiniz.


0 yorum :

Yorum Gönder