ÇİKOLATALI DANTELLİ KEK TARİFİ


ÇİKOLATALI DANTELLİ KEK TARİFİ

Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 ml süt kreması
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
80 gr bitter çikolata
1 paket kabartma tozu

Üzerine:
1/2 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurtalara toz şeker eklenip,beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.Çikolata benmari usulü eritilip,süt kreması ile karıştırılır.Zeytinyağı ile birlikte yumurtalı karışıma eklenir.Un,buğday nişastası ve kabartma tozu da elenip,karıştırılır.Çok az yağlanıp,unlanmış 20-25 santim çapında yuvarlak bir kek kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,yarım saat kadar kürdanla kontrol edilerek pişirilir.Fırından çıktıktan sonra kek bir süre bekletilip,ılık haldeyken kalıptan çıkartılır.Servis tabağına alınan kekin üzerine plastik dantel serilip,küçük bir süzgeç ile çok az pudra şekeri serpilir

0 yorum :

Yorum Gönder