ÇİLEKLİ MUZLU PASTA TARİFİ


ÇİLEKLİ MUZLU PASTA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler:
3 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Ayrıca Gerekenler:
Dilediğiniz kadar çilek ve muz
Hindistan cevizi

Kekin Üstü İçin :
Krem şanti

Kekin Hazırlanışı:
Klasik yumurta ile şeker uzun süre çırpılır.Diğer kuru malzemeler ilave edilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi geçilene kadar pişirilir.Pişip soğuduktan sonra iki parçaya ayrılır bir miktar sütle pasta ıslatılır ve ara kreması hazırlanır.

Pastanın Ara Kreması İçin Gerekli Malzemeler:
130 gr un
500 ml süt
130 gr toz şeker
100 ml krema
100 gr tereyağ

Kremanın Hazırlanışı:
Süt, krema,toz şeker bir tencereye alınarak bir taşım kaynatılır ve sonra ılımaya bırakılır. Ayrı bir kapta tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş olan unun üzerine ılımış olan sütlü karışım yavaş yavaş ilave edilir.Beşamel sos hazırlar gibi.Topaklanma olmaması için çabuk çabuk çırpma teli ile karıştırılır ve ocak kısılıp kaynayana kadar bekletilir. Ocaktan alındığında pürüzsüz bir krema olması gerekiyor, oluşan pütürleri gidermek için isterseniz kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Pişen kremayı tekrar çırpma teli ile çabuk çabuk 3-4 dakika çırpılır. Çırptıkça kremanın renginin açıldığını göreceksiniz.Oda ısısına gelen krema sütle ıslanmış pastanın arasına sürülür.İnce dilimlenmiş muzlar kremanın üzerine ilave edilir ve Hindistan cevizi serpiştirilir.Üzerine kekin 2.parçası eklenir.Tekrar krema sürülür en son 1 paket krem şanti 1 bardak sütle hazırlanıp soğutulduktan sonra en üst kata sürülür.Çileklerle süslenir.

0 yorum :

Yorum Gönder