KAHVE AROMALI ISLAK KEK TARİFİ



KAHVE AROMALI ISLAK KEK TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr oda sıcaklığında yumuşak margarin
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Sosu İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 dolu tatlı kaşığı nescafe

Yapılışı :
Önce sos malzemelerini karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.Kek için yumurta ,şeker ve yağı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın ,karıştırın.Yağlanmış orta boy kare bir kalıba kek hamurunu döküp düzeltin.160 derecede pişirin (fırına göre süre değişir 30 dakika sonunda kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir).Pişen keki fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip sosu üstüne eşit şekilde kaşık kaşık dökün.Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz.Artan kekinizi üstünü streçle kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder