KURU İNCİRLİ TATLI TARİFİ
00:30 by ZuhalKURU İNCİRLİ TATLI TARİFİ
Keki İçin Malzemeler :
6 adet kuru incir
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
5-6 adet ceviz içi
1 küçük çay bardağı süt
3 yumurta
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Önce keki pişirin. Bunun için öncelikle kuru incirleri bir kaba alıp üzerine sıcak su dökün, beklesin. Kekinize yumurta ve şekeri çırparak başlayın. İncir ve ceviz hariç diğer tüm kek malzemesi ekleyerek çırpmaya devam edin. Alışkın olduğunuz kek hamuruna nazaran sıvı görünebilir, merak etmeyin. Yumuşamış olan incirleri sudan alıp elinizde sıkın. Küçük küçük doğrayın ve una bulayın. Cevizleri de irice dövün ve her ikisini keke ekleyip hafifçe karıştırın. Kare borcama yayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.O arada muhallebinizi tereyağı ve toz krem şanti hariç tüm malzemesini tencereye alarak ve karıştırarak ocakta pişirin. İndirip tereyağını ekleyin, karıştırın ve ılınmaya bırakın.Şerbeti hazırlamak için yarım bardak sıcak suda hazır kahve ve şekeri karıştırarak eritin. Üzerine 1 bardak soğuk su ekleyerek ılık hale getirin. O arada kekiniz pişmiş olacaktır, çıkarın ve biraz ılınmaya bırakın.Ilınmış olan muhallebinize toz krem şantiyi ekleyip çırpın.Kek ılındığında şerbetini gezdirerek üzerine dökün.Biraz çekince muhallebisini de üstüne yayın. Soğuduğunda buzdolabına alın. Bir gece bekletin.Servis edeceğiniz zaman üzerine kakao-tarçın karışımını süzgeç yardımıyla eleyin ve Hindistan cevizi gezdirip dilimleyerek sunun
Etiketler:
Kolay Meyveli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder