MUZLU PASTA TARİFİ
01:36 by ZuhalMUZLU PASTA TARİFİ
Malzemeler :
4 adet muz
Kek İçin:
4 adet yumurta
3 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk çay bardağı eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
4 su bardağı süt
Yapılışı :
Yumurtaları tozşekerle köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğunuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp, 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Kekin alt kısmını, servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder