PIRASALI GÜL BÖREK TARİFİ


PIRASALI GÜL BÖREK TARİFİ


Malzemeler:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kg pırasa
250 gr lor peyniri
Tuz, kırmızı biber
1 kg yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
2 yemek kaşığı sıvıyağda ince doğradığınız pırasaları kavurun. Tuz ve biberini ekleyip karıştırdıktan sonra ılındığında lor peynirini ekleyin. Yufkaları ikiye sonra da her bir parçayı üçe bölüp üçgen parçalar elde edin. Yufkaların geniş kısımlarına pırasalı içten koyup önce rulo daha sonra spiral şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yanyana dizin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder