POFUDUK EKLER TARİFİ


POFUDUK EKLER TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
4 yumurta
100gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 tane kesme şeker
1 fiske tuz

Krema İçin :
750 gr süt
3/4 çay fincanı toz şeker
1 paket vanilya
50gr tereyağ
2 yumurta sarısı
3 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 poşet toz şanti
1 paket beyaz çikolata(80gr)

Üst Kreması :
1.5 paket bitter çikolata
1 kutu krema(200ml)
25gr tereyağ

Yapılışı :
Tenceremize suyumuzu, yağımızı, şekerimizi ve tuzumuzu koyup, ocakta kaynatıyoruz.
Kaynayan suyumuzun içine bir bardak unumuzu eliyerek ekliyoruz. Oluşan hamurumuzu kısık ateşte 5-7 dk arası pişiriyoruz.Daha sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Soğuyan hamurumuzun içine yumurtalarımızı tek tek ekleyerek iyice karıştırıp kremamsı bir hamur elde ediyoruz.Tepsimize yağlı kağıt koyup hamurumuzu kaşıkla tek tek tepsimize koyuyoruz.
170 derece hafif ısıtılmış fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
Krema için toz şekeri, vanilya, un ve nişastayı iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma sütümüzü ekleyerek hafif ateşte iyice krema haline getiriyoruz.Diğer tarafta iki yumurta sarısına vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.Kaynayan kremamıza devamlı karıştırarak yumurta karışımını ekliyoruz ve 5 dk daha pişiriyoruz.Oluşan kremamıza şantimizi, beyaz çikolatamızı ve tereyağımızı ekleyip mixerle iyice çırpıyoruz.Diğer tarafta kremamızı ısıtıp tereyağ ve bitter çikolatayla karıştırıyoruz.Pişen eklerimizin içine kremamızı koyuyoruz.En üstünü de hazırladığımız çikolatalı kremayla süslüyoruz.
NOT: Yumurtalarımızı ekler hamuruna eklerken mixer kullanırsak hamurumuz daha güzel özleşir.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder