ŞERBET-İ SÜTLÜ TARİFİ
01:40 by ZuhalŞERBET-İ SÜTLÜ TARİFİ
Malzemeler :
4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
4 Tepeleme yemek kaşığı un...
4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
4 Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı limon suyu
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
Üzeri İçin :
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket krem şanti
Yapılışı :
Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün. Ben kenarlarını yağlamadım.180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak.2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz.Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün.
Tatlı bir gün beklerse çok daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder