ŞERBETLİ GÜL TATLISI TARİFİ



ŞERBETLİ GÜL TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
250 gram margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un


Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir dilim limon

Yapılışı :
Ön hazırlık olarak şerbet yapılır soğutulur su şeker ocağa alınır 10 dakika kaynatılıp altı kapatılır.Hamur yoğrulur yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır 0,5 cm kalınlığında açılır.Çay bardağıyla daireler kesilir yuvarlaklar elde edilir.Beş tanesi şekilde görüldüğü gibi yan yana dizilir.Rulo yapılır ortadan ikiye kesilir ve gül sekli ortaya çıkar
tepsiye dizilir 180 derecede pişirilir.Soğuk şerbet dökülür büyük bir zevkle ikram edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder