SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ



SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş nebati yağ
1 yumurta sarısı içine, akı dışına
2 silme yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Susam,Çörekotu,Haşhaş (hepsi de olabilir veya yoksa bir tanesi de yeterli)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Un hariç bütün malzemeleri yoğuracağımız kaba koyup karıştırıyoruz.Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.10 dakika hamurumuzu dinlendirdikten sonra hamurdan bezeler alıp rulo yapıp (rulolar çok kalın olmasın pastahane de gördüğünüz incelikte rulo yapın kıyır kıyır olması için bu önemli) istediğimiz şekli verip önce yumurta akına sonra susama batırıp önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz.185 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet Olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder