TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ



TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler :
250 gr kadayıf (hazır paketlerde pişmiş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağından biraz eksik tozşeker
4 kaşık tereyağ

Muhallebisi İçin :
1 kg süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 yumurta sarısı
Kremşanti

Yapılışı :
Kadayıfı elinizle ufalayarak tencereye koyun ve yağla birlikte kavurun daha sonra şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.Muhallebiyi pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekleyip kremşantini ilave edin ve mikserleyin.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.Dilerseniz de üstünü yeşil fıstık yada kırılmış findık ile süsleyebilirsiniz..

0 yorum :

Yorum Gönder