ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ



ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
Derin bir kaba 4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edip köpük oluncaya kadar 5 dakika çırpın. Ardından 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Karışımınıza 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı elekten geçirerek üzerine dökün ve iyice mikserle çırpın. Karışımınıza 1 su bardağı ceviz ve 1 su bardağı kuru üzümü ilave edip ince tel bir çırpma kabıyla kıvamını alana kadar çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine üzümlü kek hamurunuzu ilave edip 10 dakika dinlendirin. Fırınınızın ayarını 180 dereceye getirip 10 dakika ısındıktan sonra üzümlü kekinizi fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca kapağını asla açmayın. Yaklaşık 35 40 dakika pişirin. Üzümlü kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırıp öğrenebilirsiniz. Üzümlü kekininiz piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerini peçeteyle örtün soğuduktan sonra servis edin. Üzümlü kekiniz hazır. Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder