BAHARATLI VE TUZLU KURABİYE TARİFİ


BAHARATLI VE TUZLU KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
125 gr tereyağı (yumuşak)
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çörek otu (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber (tepeleme)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
Aldığı kadar un


Yapılışı:
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabına alalım.Azar azar un ilavesiyle,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpelim.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

0 yorum :

Yorum Gönder