DONDURULMUŞ ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ


DONDURULMUŞ ÇİKOLATALI TATLI TARİFİ


Malzemeler :
4 bardak ufalanmış kakaolu bisküvi
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
1 paket vanilyalı dondurma

Çikolata Sosu İçin :
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı
2 bardak pudra şekeri
1,5 bardak süt
1 bardak çikolata parçası
Yarım bardak ceviz


Yapılışı :
Bisküvi parçalarını eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın,hepsinin tereyağına bulandığından emin olun.Bu karışımı 23cmX33cm dikdörtgen bir tepsiye (borcama) veya 20cmx20cm kare bir tepsiye (borcama) bastırarak yerleştirin.Dondurmayı 2.5 cm'lik dilimler halinde kesin ve tepsinin zeminine yerleştirdiğiniz karışımın üzerini kaplayın.Üzerini strech film ile kaplayıp 1-2 saat buzlukta tutun.

Çikolata Sosu İçin :
Bu arada tereyağ,şeker,süt ve çikolata parçacıklarını bir sos tavasına koyun ve orta ateşte devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika daha karıştırmaya devam edin ve ateşten alıp soğumaya bırakın.Arada karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın.
Buzluğa koyduğunuz kabı çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosunu eşit olacak şekilde dondurmanın üzerine yayın.Üzerine ceviz parçacıkları serpiştirin ve üzerini strech film ile kaplayıp yeniden buzluğa koyun.

0 yorum :

Yorum Gönder