HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ


HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un


İçi İçin :
1,5 su bardağı ezilmiş Haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı :
Yumurta, süt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.Hamuru top yapıp üzerini örtün ve sıcak bir ortamda 45 dk-1 saat dinlendirin.Haşhaşı sıvı yağ ile güzelce karıştırın.Kabaran hamuru tekrar yoğurup 2 eşit parçaya bölün.Her bir parçayı olabildiğince ince şekilde açın.
Üzerlerine haşhaş+sıvı yağ karışımından sürüp rulo şeklinde sarın.Ruloları 2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.190 derecede üzerileri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder