KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ


KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ

Malzemeler :
3,5 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım kahve fincanı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Üzeri İçin :
Yarım kilo kayısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı :
Şeker ve tereyağını karıştırıp daha sonra tüm tart malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde ediniz.Üst malzemesi hazırlanana kadar hamuru dinlendirin.


Üzeri için :
Kayısıları doğrayın.Toz şeker ile birlikte suyunu bırakana kadar 1-2 dakika tavada çevirin.Daha sonra badem eklenerek (isteğe bağlı) 1-2 dakika daha ocakta bekletiniz.Hamurun 4/3 yağlanan ve unlanan tabana yerleştirin. Çatalla delikler açınız.Üzerine kayılısı harcı dökünüz. Kalan 4/1 hamuru rendeleyerek üzerine serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip servis ediniz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder