MAYALI HAMUR BÖREĞİ TARİFİ


MAYALI HAMUR BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:
42 g pakmaya yaş maya veya 1çorba kaşığı pakmaya kuru maya (20 g)
4 su bardağı un (450 g)
2 tatlı kaşığı şeker (10 g)
1 su bardağı ılık su (200 g)
2/3 su bardağı sıvı yağ (120 g)
2 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)

İç Malzemeler:
250 g peynir
1/2 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta

Üst Malzemeler :
1/2 su bardağı tereyağ (60 g)

Kızartmak İçin:
1,5 su bardağı sıvı yag (270 g)

Yapılışı :
Mayayı şekerli ılık su içinde eritin.Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini örterek 1,5 saat kabarmaya bırakın.Bekleme süresinin sonunda hamuru 2 dakika yoğurup 24 adet ceviz büyüklüğünde parçaya ayırın.Avucunuzla açarak 10 cm’lik çapta daireler haline getirin, içine peynirli harcı koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.Kızgın yağda her iki tarafını kızartın.Pişmiş hamuru ikiye ayırıp tereyağı sürün ve tekrar kapatın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder