MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI TARİFİ


MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket hazır baklavalık yufka

Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:
150 gr eritilmiş tereyağı

Yapılışı:
Önce muhallebisi hazırlanır; süt, vanilya, un ve şeker orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı söndürüldükten sonra tereyağı eklenir ve mikserle 4-5 dakika çırpılır. Cevizler de eklenerek soğumaya bırakılır.Bu arada şerbeti hazırlanır; su ve şeker kaynatılır.Baklavalık yufkalar, 10’ar cm genişliğinde kesilir. Araları yağlanan dört yufka üst üste getirilerek içerisine muhallebi yerleştirilir ve muska şeklinde sarılır.Muska şeklindeki tatlıların üzerine tereyağı sürülür. Ilık şerbet tatlıyla buluşturulur.

0 yorum :

Yorum Gönder