PORTAKALLI LORLU KURABİYE TARİFİ
02:24 by ZuhalPORTAKALLI LORLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet portakal
Şerbeti İçin :
1 Su bardağı Su
1 Su bardağı Şeker
İçi İçin :
250 gr.Lor
Yapılışı :
ilk önce, 4 portakalın kabuğunu küp küp doğrayın.Portakal kabuklarını 3 kere kaynatın.Her seferinde suyunu değiştirin.Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile kaynatın.Suyunu sonuna kadar çekecek. Soğuyunca 250 gr lorla karıştır.Karışım soğurken hamur yapın.Hamurdan parçalar al ve içlerini doldurun.Üstü pembeleşene kadar pişirin, çıkınca da bol pudra şekeri dökün.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder