REVANİ TARİFİ


REVANİ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler :
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. Margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu


Şerbeti İçin Malzemeler :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu


Yapılışı:
Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım.Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimleyelim.Servis yaparken zevkinize göre, üzerine hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder