ŞEKERPARE TARİFİ 2


ŞEKERPARE TARİFİ 2

Malzemeler :
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (kurabiye kıvamına gelene kadar)

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı :

Yumurta,şeker,yoğurt ve sıvıyağı bir miktar çırpalım.İçine irmik ve limon kabuğu rendemizi ekleyelim karıştıralım ve kabartma tozu vanilya ve unumuzu ekleyip güzel bir hamur elde edelim.Kurabiye şekli verip ortalarına soyulmuş fındık veya badem yerleştirip 200 derece de altı ustu iyice kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca şerbetini döküp çekdikten sonra servis yapabiliriz (tatlı ılık şerbet sıcak olacak).

0 yorum :

Yorum Gönder