TRİLEÇE TARİFİ


TRİLEÇE TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya (isteğe göre)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Şerbeti İçin Malzemeler :
1 su bardağı süt reçeli
1 su bardağı süt kreması
3 su bardağı süt
( eğer süt reçeli yoksa 1 su bardağı süt veya krema 1 çay bardağı şeker ile karıştırıp ekleyin)


Üzeri İçin Malzemeler :
Karamel sosu


Yapılışı :
Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Beyazlari köpürene kadar çirpin ve kenara alin. Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerle koyulaşana ve beyazlaşana kadar çırpın, bu karışıma elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin. Yumurta beyazlarını dikkatlice yedirin ve 180 derecede Üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kek pişerken şerbet malzemeleri karıştırın ve karamel sosu hazırlayın. Kek piştiğinde buyuk çatalla kekin her tarafını delin ve ters çevirip oda sıcaklığında ki şerbetini dökün. Daha sonra soğumus olan karamel sosu üzerine yayın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder