ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
18:18 by ZuhalÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay b sıvı yağ
2 yk pudra şekeri
1 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartmatozu
Alabildiği kadar un
Yapılışı :
Malzemeleri karıştırın yumuşak bir hamur elde edin . Küçük küçük parçalar koparın yuvarlayın yağlı kağıt serişi fırın tepsisine dizin parmağınızla hamurunuzun ortasına hafif batırın çok batırırsanız kurabiyeleriniz çatlıyor . 175 dereceli önceden ısınmış fırında altları koyulaşana kadar
Pişirin fıtından alın ve soğumasını sağlayın . Tencere içine su koyup bir kase yerleştirin içine 80gr bitter çikolatayı kırın benmari usulü eritin . Eriyen çikolatayı çay kaşığı ile soğuk olan kurabiyelerin çukur kısmına yayın çikolata donsun servis yapabişirdiniz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder