FINDIKLI İRMİK PASTASI TARİFİ


FINDIKLI İRMİK PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
10 çorba kaşığı irmik 
1 litre süt 
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 paket vanilya 


Üzeri için: 
İncir dilimleri ve böğürtlen reçeli


Yapılışı :
Bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri alın. Çırpma teli ile çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Fındık ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kaba boşaltın. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. İncir dilimleri ve böğürtlen reçeliyle süsleyip, servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder