KANDİL SİMİDİ TARİFİ
23:23 by ZuhalKANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı dinlendirilmiş margarin
1 çay bardağı taze yoğurt
1 tane kabartma tozu
2 çorba kaşığı sirke
2 tane yumurta sarısı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir tane kabımız da kırdığımız yumurtanın sarısını koyalım akını da ayrı bir kaba koyalım. Ardın diğer malzemelerimizi karıştırma kabımıza katalım ardından unumuzu azar azar katıp hamurumuzun kıvamını tutturalım. Bu hamurumuzda parçalar kopararak bunlara halka şekli verip üstüne yumurtanın akını sürüp susama bulayalım. Ardın dan bunları aralıklı olarak tepsimize dizelim. 180 derecedeki fırınımıza sürelim piştikten sonra servis edelim. İstek ve yorumlarınızı esirgemeyin. Afiye Olsun.
Etiketler:
Kolay Tatli Tarifleri
,
Kolay Tuzlu Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder