PRENSES PASTASI TARİFİ
18:09 by ZuhalPRENSES PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
100 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 tane limonun suyu
350 gram çilek
1 paket tart jölesi
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
50 gram beyaz çikolata
Yapılışı :
Pudra şekeri, margarin, limon kabuğu rendesi,su vanilya, kabartma tozu ve un karıştırılarak mikser ile 2-3 dakika çırpılır.Hazırlanan hamurun 2/3′sini 28 santim çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık ile yayılır.Hamurun üzeri çatal ile bir çok yerinde delinir.Kenarlık yapımı için kalan hamur 1 çorba kaşığı un ile tekrar yoğrulup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5 -2 santim yüksekliğinde yapıştırılır ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-25 dakika pişirilir.Krema malzemeleri ile krema hazırlandıktan sonra pişen kesin üzeri kaplanarak servis edilir.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Pasta Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder