ÇİLEK SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Malzemeler :
1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
60-70 gr. tereyağı
Çilek sosu için;
200-250 gr. çilek
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı :
Tereyağını tatlıyı yapacağınız tencerede eritin. Yağa unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Daha sonra bir çırpma teli yardımıyla sütü ve şekerini de ilave edin. Muhallebi kıvamını alana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.
Son olarak ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve 4-5 dk. kadar mikserle çırpın. Islatılmış borcama döküp ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
Çilekli sos tarifi;
Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
Yayvan tabanlı bir tencerede ya da tavada kısık ateşte şekeri eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Daha sonra mutfak robotundan geçirdiğiniz püreyi ekleyerek sosu hazırlayın.
Tatlı soğuduktan sonra çilekli sosla süsleyip servis yapın.
BUSİNKİ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
200 gr tuzsuz lor
80 gram yulaf ezmesi
1 adet muz
Üzeri İçin Malzemeler :
Mavi haşhaş,
Sarı haşhaş,
Fındık kırığı
Yapılışı :
Muzla lor peyniri blenderde püre haline getiriyoruz. Yulaf ezmesi ekleyerek hamur yoğuruyoruz. Buz dolapta 1 saat bekletiyoruz.
1 saat sonra hamuru çıkarıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizin arasında yuvarlıyoruz. Sonra her kurabiyeyi haşhaşa (fındık kırıklarına) buluyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Bu tarif diyabet hastaları için hazırlanmıştır ama isteğe göre bal veya şekerle tatlandırabilirsiniz, biraz da tere yağı ekleyebilirsiniz.
DONDURMALI KEDİDİLLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 su bardağı su
30 adet kedidili bisküvi
İçine:
Yarım kg dondurma
4 adet çikolatalı gofret
Üzeri için:
Renkli şekerler
Yapılışı :
Kayısı reçeli ve suyu bir kapta karıştırın. Bisküvilerin üzerini fırça yardımıyla reçelli suyla ıslatın. Derin yuvarlak bir kabın içini yağlayın. Bisküvileri sırayla kabın etrafına dizin. Kabın her tarafını bisküvilerle kaplayıp, ortasındaki boşluğa gofret parçalarıyla karıştırılmış hafif erimiş dondurmayı yerleştirin. Buzlukta 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında servis tabağına ters çevirip çıkarın. Etrafını ve ortasını renkli şekerlerle süsleyip servis yapın.
DONDURMALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 adet vanilyalı hazır pandispanya
250 gram krem şanti
250 gram dondurma
150 gram dondurma sosu
Şerbet için:
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Öncelikle şerbet için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika daha ocakta tutun. Şerbeti soğumaya bırakın. Pandispanyanın her iki katını da soğuyan şerbetle hafifçe ıslatın. Birinci katın üzerine krem şantiden sürün. Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Her tarafını krem şanti ile kaplayın. Dondurma sosu gezdirin. Krem şanti ile süsleyip, üzerine dilediğiniz dondurmayı yerleştirin. Meyve ve kabuklarıyla süsleyip, bekletmeden servis yapın.
KİRAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kg kiraz
1 su bardağı kirsch (vişne likörü)
125 gram kakaolu bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
60 gram margarin
400 gram labne peyniri
200 ml krema
4 çorba kaşığı tozşeker
80 gram beyaz çikolata
80 gram sütlü çikolata
160 gram bitter çikolata
4 yaprak jelatin
1/3 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Kİrazların çekirdeklerini çıkarıp, kirsch içinde bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Herbirine ayrı ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
VİŞNELİ MEKİK TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı toz badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağı vişne
Yapılışı :
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alıp, tahta kaşıkla ezerek birbirine yedirin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek eklerken bir yandan da karıştırarak malzemenin birbirine geçmesini sağlayın. Başka bir kapta elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve bademi karıştırın. Toz karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve bir iki kez karıştırın. Hazırladığınız karışımdan birer çorba kaşığı alarak mekik kalıplarına doldurun. Sapları ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri, hamuru taşırmadan yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kalıplardan çıkarıp, soğuduktan sonra servis yapın.
YULAFLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Bulamak için:
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Hamur için un dışındaki malzemeyi derin bir kaba koyun ve karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp, önce çırpılmış yumurta sarısına, daha sonra yulaf ezmesine batırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
BROWNİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr. kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırak şekerin erimesini sağlayın. Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın. İyice soğutun. Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırın. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayıp tepsiye dizin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine teker teker atın, bekletip, çıkartın. Kurabiyeleri tekrar pişirdiğiniz tepside sıkışık şekilde ortasında toplayın. Tencerede az miktarda şerbet kalacak. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine döküp üzerini başka bir tepsiyle kapatın. Bir gece bekletin. Bu işlem sonunda kurabiyeler tüm şerbeti çekecek.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis yapın.Afiyet olsun..
BADEM EZMELİ MİNİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
150 gr toz şeker
150 ml süt
300 gr un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
12 parça badem ezmesi
Üzeri için :
çırpılmış krema
Süsleme şekerleri
Yapılışı :
Yumurtarla şekeri mikserle iyice çırpın. Süt, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hamuru kağıttan küçük muffin kaplarına doldurun. İçlerine birer badem ezmesi yerleştirin. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krema sıkıp süsleme şekerleri serpiştirin. Servis yapın.Badem ezmeli mini kek artık hazır, afiyet olsun.
BALKABAĞI PASTASI TARİFİ
Malzemeler :
1 kg balkabağı
1 su bardağı tozşeker
Bir tutam vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
6 su bardağı süt
2 paket vanilyalı puding
3 adet yumurta
(sarılarını ve aklarını ayırın)
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yapılışı :
Dilimlenmiş balkabağının kabuklarını soyun ve tozşekerle pişirin. İyice ezdikten sonra vanilya ve cevizi içine
katıp, karıştırın. Balkabağını cam bir kaba yayın. Diğer tarafta bir tencerede süt, vanilyalı puding ve yumurta
sarılarını karıştırarak pişirin. Sütlü karışımı kabağın üzerine yayın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuzla
birlikte kar haline gelene dek çırpın. Pudraşekerini ilave edip, karıştırın. Soğuk muhallebinin üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Buzdolabında soğuduktan sonra
dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)