İSHAKİYE TARİFİ



İSHAKİYE TARİFİ

Malzemeler :
100 gr tereyağı

65 gr pirinç unu
100 gr badem unu
800 ml süt
375 gr toz şeker
File badem
Yaban mersini

Yapılışı :
  Tereyağını tencerede eritin. Pirinç unu ve badem ununu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Yavaşça sütü ekleyin ve pürüzsüz kıvam gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra file badem ve yaban mersini ile süsleyip servis yapın.İshakiye artık hazır, afiyet olsun.

PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ



PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
500 gr un
1 çay bardağı Ay çiçek yağı
1.5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Buğday nişastası
Tuz

İç Harcı İçin :
500 gr beyaz peynir

Yapılışı :
  Derin bir kaba unu alın. Ay çiçek yağı, süt, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla 50 cm genişliğinde açın. Yağlanmış tepsiye yufkayı serin. üzerine ay çiçek yağı sürerek diğer yufkayı üzerine yerleştirin. üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Diğer yufkaların aralarına aynı şekilde iç harçtan ekleyip böreği tamamlayın. Böreği kare şeklinde kesip üzerine ay çiçek yağı sürün. önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.Peynirli börek artık hazır, afiyet olsun.

ŞEKERPARE TARİFİ



ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı robottan geçirilmiş fındık
1,5 çay bardağı irmik
Aldığı kadar un


Üzeri İçin :
Tane fındık

Şerbeti İçin :
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu


Şerbetin Yapılışı :
  Şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin.
Ortalama 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.


Şekerparenin Yapılışı :
  Bir karıştırma kabına tereyağ ile pudra şekerini alın ve iyice karıştırın.
İçerisine yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kalan malzemeleri ve aldığı kadar unu da karışıma ekleyin ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp, yuvarlak şekil vererek yağlanmış bir fırın tepsisine şekerpareleri dizin.
Orta kısımlarına birer tane fındığı hafifçe bastırarak yerleştirin.
190 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Şekerpareleri fırından alınca, (sıcak haldeyken) ılık şerbeti üzerine dökün.
Tatlılar şerbetini iyice çektikten sonra servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun

HAVUÇ TATLISI TARİFİ


HAVUÇ TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 kg havuç
Yeteri kadar su
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz
yerfıstığı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kayığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Üzerine :
3 çorba kaşığı
rendelenmiş hindistancevizi
2 adet limonu rendelenmiş kabuğu


Yapılışı :
  Havuçları temizleyip bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan
itibaren 10 dakika haşlayın. Havuçları sudan alın. Ilındıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Yer fıstığını incecik dövün.Toz şeker ve nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Üzerine vanilya ekleyip karıştırın ve bir tencereye alın. Havucu katın ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Yer fıstığını muhallebiye ekleyip ocaktan alın. Kare ya da dikdörtgen cam bir kabı suyla hafifçe ıslatın. Tatlıyı kaba dökün. Ilındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutun. Arzunuza göre dilimleyin.Rendelenmiş hindistan cevizi ve limon kabuğunu karıştırın. Dilimlerin kenarını bu karışıma bulayıp servis yapın.

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ


PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
100 gr. tereyağı
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz

İçi İçin :
Beyaz peynir 
Çörek otu 

Yapılışı :
  Sütü ve suyu el yakmayacak kadar ısıtıp şekeri ilave edin karışımda mayayı eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları vaktiniz varsa 10-15 dakika kadar da tepside mayalanmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

ÖRGÜ TATLI TARİFİ



ÖRGÜ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
3.5 su bardağı un

İç Harcı İçin :
1 su bardağı ceviz içi


Şerbeti İçin :
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu


Yapılışı :
  Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı, ayçiçek yağı, süt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval açın kenarlarına 4-5 kesik yapın. Ortasına ceviz ekleyin ve kesilmiş parçaların alt kısmından başlayarak parçaları örün. önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.Örgü tatlı artık hazır, afiyet olsun.

TAHİNLİ ŞEFTALİ TARİFİ


TAHİNLİ ŞEFTALİ TARİFİ

Malzemeler :
4 yemek kaşığı tahin
3 şeftali
1 litre süt
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
File Antep fıstığı
Şeftali dilimleri
Dondurma

Yapılışı :
  Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış şeftalileri ezerek püre haline getirin. Mısır nişastası dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. Mısır nişastasını ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Kenarları yüksek olan bir tepsiye doldurup üzerini bir kaşığı tersiyle düzleyin. Buzdolabında soğutun. File Antep fıstığı, dondurma ve şeftali dilimleriyle süsleyip servis yapın.Tahinli şeftali artık hazır, afiyet olsun.

LÖMBEDEK TATLISI TARİFİ



LÖMBEDEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Şerbeti İçin :
4.5 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı su

Üzeri İçin :
Kaymak
İri çekilmiş Antep fıstığı


Yapılışı :
  Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.Lömbedek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

SİRENE TATLISI TARİFİ



SİRENE TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti İçin :
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Üzeri İçin :
Böğürtlen
Vanilyalı dondurma

Yapılışı :
  Fırını 180 derecede ısıtın. Hamur için gereken malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve iyice karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın. önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin. 1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın.Sirene tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

ERİK SOSLU PASTACIKLAR TARİFİ


ERİK SOSLU PASTACIKLAR TARİFİ

Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
4 yumurta
400 gr labne peyniri
400 ml krema
1 paket vanilya

Sosu İçin :
6 kırmızı erik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin :
Ufalanmış Antep fıstığı
Nane yaprağı

Yapılışı :
  Bisküvileri bir mutfak poşetine doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp elinizle ezerek iyice ufalayın. Büyük bir kaseye alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına alıp elinizle üzerine bastırıp düzleyin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, pudra şekeri ve labne peynirini bir kasede çırpın. Krema, vanilya, yumurta aklarını ekleyip yavaşça karıştırın. Karışımı tereyağlı bisküvinin üzerine dökün. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Şeker ve su ilave ederek pişirin. Ocaktan almadan önce nişastayı ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra blenderle ezerek sos haline getirin. Antep fıstığı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.Erik soslu pastacıklar artık hazır, afiyet olsun.