CEVİZLİ PASTA TARİFİ



CEVİZLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
150 gram yarım ceviz
3 su bardağı kıyılmış ceviz
100 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
1 su bardağı+2 çorba kaşığı toz şeker
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:
Ceviz ve 50 gram bitter çikolata

Yapılışı :
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, yarım cevizleri çikolataya bulayın. Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizip, buzlukta dinlenmeye bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağı ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine kıyılmış ceviz ve süt katın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Buzdolabında beklettiğiniz çikolata kaplı cevizleri ilave edin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpıp karışıma katın. Hazırladığınız karışımı ortası delik bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60 dakika pişirin. Ilık kekin üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı gezdirin. Cevizle süsleyip servis yapın.

MUHALLEBİ PASTASI TARİFİ


MUHALLEBİ PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
2 çorba kaşığı margarin
Bir buçuk su bardağı un
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Üzerine:

Kivi, frambuaz ve böğürtlen 

Yapılışı :
Margarini bir tencerede eritin ve unu ilave edip, kavurun. Yavaşça sütü ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayıp, koyulaştığı zaman tencereyi ocaktan alın. Tozşeker ve vanilya katıp, mikserle soğuyuncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Baton bir kalıbın içini streç filmle kaplayıp, karışımı boşaltın ve donması için buzdolabında bir gece bekletin. Daha sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın ve streç filmi alın. Üzerini iri doğranmış kivi, dondurulmuş frambuaz ve böğürtlenle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın

PUDİNGLİ TATLI TARİFİ


PUDİNGLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
2 paket vanilyalı puding
3’er su bardağı süt ve vişne suyu
Bir buçuk paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı acıbadem likörü

Yapılışı :
1 paket pudingi 3 su bardağı süt ile bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Islatılmış cam kaba yayın. Spatulayla üzerini düzeltin. Üzerine 2 kat bisküvi dizin. Bisküvilerin üzerine acıbadem likörü gezdirin. Diğer vanilyalı pudingi 3 su bardağı vişne suyu ile bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Bisküvilerin üzerine yayıp spatulayla düzeltin. Donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dondurulmuş vişne ve nane yaprağı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

ÇİKOLATALI FINDIKLI RULO PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI FINDIKLI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
5 yemek kaşığı tozşeker
7 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım paket kabartma tozu

Kreması İçin :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 kare çikolata(80 gr)

Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker

Üzerine :
İri çekilmiş fındık

Yapılışı :
Yumurtaları, şekerle birlikte mikserle ( en yüksek devirde) 5-6 dakika çırptım. Elenmiş un , kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip, yumurtaların köpüğünü fazla söndürmeden (düşük devirde) karıştırdım. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküp, 170 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirdim. (hafif pembeleşmesi yeterli) Fırından çıkarınca kağıdı ile birlikte rulo yapıp, soğumasını bekledim.
Çikolata hariç, diğer krema malzemelerini çırpıp, orta ateşte karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp, çikolata parçalarını ekleyip, eriyene kadar karıştırdım.
Soğuyan keki kağıdından dikkatlice ayırarak, 1 çay bardağı limonlu ve şekerli suyu üzerine kaşıkla serptim.(limonlu su, hem pastanın kuru olmasını hem de yumurta kokusunu engelliyor) Kremayı, keki tam olarak düzleştirmeden, dikkatlice içine ve üzerine sürüp, fındıkla süsledim.

MUZLU RULO MOZAİK PASTA TARİFİ


MUZLU RULO MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 paket (300 gr) kakaolu bisküvi
150 gr kıyılmış fındık
125 gr kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı süt
200 gr çikolata
2 muz

Yapılışı:
Bisküvileri öğütücüye koyup un haline getirin ve geniş bir kaba koyun. Fındıklardan 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını bisküvilere ilave edin. Tereyağını kaynamasına imkan vermeden eritin. Çikolatayı da benmari usulü eritin. Her ikisini karıştırın.
Tereyağlı çikolata ve sütü, bisküvili karışıma ekleyin ve kaşıkla harmanlayın. Buzdolabında en azından yarım saat bekletin. Çıkardığınızda tekrar karıştırın.
Tezgahın üstüne pişirme kağıdı serin. Rulo yapacağınız alanı göz kararı belirleyip kalan fındık kırıklarıyla kaplayın. Dolaptan çıkardığınız bisküvili hamuru üzerine dikdörtgen şekilde yayın. Ortaya muzları dizin. Hamuru, muzu ortada bırakacak şekilde pişirme kağıdını kıvırarak rulo yapın. Pişirme kağıdını bonbon şeker gibi iki ucundan kıvırın. Üzerine streç film kaplayarak dondurucuda 2-3 saat kadar bekletin.
Yiyeceğiniz zaman ruloyu bir süre buzdolabı dışında bekletin. Böylece hafif çözülecek ve rahatça kesmeniz mümkün olacak.

AŞK LOKUMU TARİFİ



AŞK LOKUMU TARİFİ

Malzemeler:
1lt süt
125gr margarin
9 çorba kaşığı un
9 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı


Üzeri için:
Hindistan cevizi
çekilmiş fıstık

Yapılışı :
Margarini tencereye katıp eritin ve unu ilave edip kokusu çıkana dek hafif kavurup yavaş yavaş sütü koyarak karıştırın.Orta ateşte durmadan karıştırarak pişirmeye devam edin kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını da ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız muhallebiyi yaklaşık 10dakika mikserle çırpın Bardakları su ile çalkalayıp yapmış olduğunuz muhallebiyi bardaklara koyup ılımaya başlayınca buzdolabında bir gece bekletin. muhallebili bardakların üstüne su ilave edip hemen tatlıları bardaktan boşaltın ıslatılmış bıçak ile istediğiniz enlilikte keserek her tarafını Hindistan cevizine bulayıp fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.

PUDİNGLİ BROWNİE TARİFİ



PUDİNGLİ BROWNİE TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
150 gr iri doğranmış ceviz
2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz


Kreması için :
2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt

Üzeri için :
2 paket 80 gr'lık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema

Yapılışı :
Fırını 180 derecede ısıtın. Kek için ayrılan çikolataları tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Nescafeyi 1 çorba kaşığı suda eritip çikolatalı karışıma ekleyin.Ilınınca toz şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuzunu, ununu ve kabartma tozunu ilave edin. Son olarak da doğranmış cevizleri ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 30x30 cm ebatlarında fırın tepsisine döküp pişirin. Pişirirken arada bir ortasına kürdan batırıp çıkartın, (hamura batırılan kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir).
Pişirme süresi sona erdiğinde bir kenarda soğumaya bırakın. Kreması için pudingi sütle pişirin. Puding soğuduğunda kekin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.
En üstü içinde, çikolatayı, tereyağı ve su ile eritin ve pudingin üzerine dökün.

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 3



ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ 3
 
 
Kek İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un


İç kreması için:
2 su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Üzerine:
1 paket hazır çikolata sos

Yapılışı :
Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.

SULTAN SARMASI TARİFİ



SULTAN SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
50 Gr Margarin
1 Litre Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya


Üzeri İçin :
1 Paket Krem Şanti
Kararında Hindistan Cevizi

Yapılışı :
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin.Tepsiyi yada büyük boy dikdörtgen borcamı örtecek kadar Hindistan cevizi serpin Muhallebiyi hiç soğutmadan Hindistan ceviz serili borcamın üzerine dökün (bu işlemi kaşık kullanmadan yapın ki Hindistan cevizleri bir yerde toplanmasın) daha sonra muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürüp birkaç saat yada en güzeli bir gece dinlendirdikten sonra servis yapmadan tatlıyı önce boyuna 3-4 parçaya enine de 4-5 parçaya bölerek yada arzunuza göre bölün her parçayı rulo halinde sarıp etrafınıda Hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin ve servis yapın

TİRAMİSU TARİFİ 3



TİRAMİSU TARİFİ 3


Malzemeler :
2 su bardağı dolusu süt
2 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
220 gram labne peynir
1 çorba kaşığı nescafe
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
İsteğe göre biraz şeker
Kedi dilleri
Kakao



Yapılışı :
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek biraz çırpın ve hafif ılıması için bekleyin.
Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.