ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
150gr tereyağı
1 paket labne peyniri (500 gr)
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 yumurta
200gr bitter çikolata
1 paket krema
Yapılışı :
İki paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin.Bisküvi unu ile eritilmiş tereyağını karıştırın ve kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca basın.İyice basabilmek için bir su bardağının altını kullanın.Ayrı bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırın.Çırpma teli veya çatalla karıştırın.Labne olduğu için mikser kullanmayın. Sulanacaktır.Bu karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 150 derecede ısınmış fırında 50 dk pişirin. Cheesecake’i asla kelepçeli kalıptan çıkarmayın, çıkarmaya da çalışmayın! Kelepçeli kalıpta soğumaya bırakın.
Bir cezvede kremayı ve bitter çikolatayı kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin.Karışımı ocaktan soğuk su dolu bir kaba alın ve soğumaya bırakın.Arada karıştırınki üzeri kabuk bağlamasın.Tamamen soğuyan cheesecake'in üzerine yine soğumuş bu sosu dökün ve bir gece buzdolabının alt kısmında bekletin.Bir gece dayanamıyorsanız en az 4 saat bekletin. Kalıbınızın yanlarından hafifçe bıçakla geçin,yapışan kısımlar var ise kolayca ayrılacaktır.
Not: Ben kalıbın altına yağlı kağıt serdim ki kolayca kalıptan çıksın istedim.Sizde bu yöntemi uygularsanız çok faydasını göreceksinizdir
MEYVELİ PARFE TARİFİ
Malzemeler :
3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 tane muz
1 tane elma
1 tane armut
2 tane incir
(Arzu edilirse hazır karışık kuru meyvede olur)
Yarım paket kakaolu bisküvi
7-8 kaşık kırmızı meyveli mısır gevreği
1 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı :
Öncelikle 1 bardak sütün içinde un ve nişasta tamamen eritilir.Ardından küçük bir tencereye aktarılıp,kalan süt ve şeker de eklendikten sonra kaynayana kadar karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra krem şanti ilave edilip,3-5 dk çırpılır ve buz dolabına koyulur.Bu sırada meyveler küp küp doğranır ve bisküviler kırılır. Krema, meyveler, bisküviler, damla çikolatalar ve mısır gevreği derin bir kapta birleştirilip karıştırılır ve istenilen şekilde bir kalıba boşaltılıp,bir kaç saat buzlukta bekletilir.Afiyet olsun.
DONDURMALI PARFE PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2yemek kaşığı kakao
Üstü İçin Malzemeler :
1 kutu krem şanti (2poşet)
1 su bardağı süt
100 gr dondurulmuş vişne
2 adet muz
1 -2 yemek kaşığı damla çikolata
1kutu sade dondurma
Yapılışı :
Kek malzemesi çırpılarak ,kelepçeli kalıpta pişirilir.Kalıptan çıkararak streç film serilir ve kek tekrar kalıba alınır. Kelepçeleri kapatılır (kalıptan çıkarılması kolay olması amacıyla streç kullanıyoruz) 2 poşet kremşanti 1 bardak sütle çırpılarak hazırlanır (Krem şantinizin koyu kıvamda olmasına dikkat edin)
Damla çikolata,küp doğranmış muzlar ve vişne ilave edilerek karıştırılır (Farklı meyvelerde kullanabilirsiniz) Kalıptaki kekin üzerine önce ince tabaka dondurma daha sonra hazırlanan karışım düzgün şekilde yayılarak eklenir.
En üste de ince tabaka dondurma düzgün şekilde yayılarak pasta tamamlanır.Difirizde 1 gün acilse 3-4 saat dondurulur. Kalıptan streç film yardımıyla çıkarılır ve servis tabağına alınır.Üzeri çikolata sosuyla süslenir.Servisten 5dakika önce buzluktan çıkarılır soğuk olarak dilimlenerek servise sunulur
TARÇINLI AÇIK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Bir buçuk su bardağı çökelek
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı :
Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ, süt, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Unu azar azar alabildiği kadar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta çökelek, tarçın, haşhaş tohumu ve dövülmüş cevizi karıştırın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru avucunuzun içinde yuvarlak olacak şekilde açın. Ortalarına tarçınlı iç harçtan 1'er çorba kaşığı koyun. Kenarlarından ortası açık kalacak şekilde bükün. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın
HAŞHAŞ EZMELİ ÇÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 paket (42 gram) yaş maya
Bir buçuk su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
100 gram eritilmiş margarin
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 adet yumurtanın sarısı
Üzerine:
Haşhaş
Yapılışı :
Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra temiz bir bezle hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar kabarmasını bekleyin. Kabaran hamuru ikiye bölün. Bir hamur parçasını tezgahın üzerinde elinizde açarak 4-5 mm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin. Çok az sıvıyağla yumuşattığınız haşhaş ezmesini hamurun üzerine yayın. Daha sonra irice sarıp rulo yapın. Bir simit gibi uçlarını birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Üzerine haşhaş serpip, 200 derece fırında pişirin.
ZARF BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yumurta
Yarım paket (125 gram) margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 demet maydanoz
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
Çörekotu
Susam
Tuz
Yapılışı :
Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. Hamur yoğuracağınız kaba, eritip ılıttığınız margarini, yumurta akını, sıvıyağı ve sütü ekleyip, çırpma teli ile karıştırın. Kabartma tozunu, tuzu ve unu ekleyin. Özlü bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Kıyılmış maydanozla ezilmiş peyniri, bir kapta karıştırın. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 10 cm'lik kareler kesin. Hamur karelerinin ortalarına peynirli harç koyun. Karşılıklı köşelerini mektup zarfı şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Fırından aldığınız böreği, üzerine bir bez örterek biraz dinlendirdikten sonra, sıcak servis yapın.
CEVİZLİ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuzla beraber bir mikser yardımıyla çırpın. Tozşekeri katıp çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve bu karışıma ekleyin. İrmik ve sıvıyağı kattıktan sonra 1-2 dakika daha çırpın, cevizi ekleyin. En son olarak un ve kabartma tozunu eleyin ve bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bir kenara alın. Şerbeti için tozşekeri suyla beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 2- dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin. Yarım saat şerbetin çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
SEBZELİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kg kabak
Yarım kg ıspanak
1 adet kırmızı biber
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri
Yarım su bardağı süt
Karabiber
Üzerine:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
Orta büyüklükte bir cam kabın içine yağlı kağıt serin ve üzerini sıvıyağ ile yağlayın. Yufkalardan birini yağlı kağıdın üzerine kenarları sarkacak şekilde serin. Sıvıyağ ile yağlayın. Diğer yufkaları da aynı işlemi uygulayıp üst üste koyun. İnce doğradığınız kabakları ve haşlanıp suyu sıkılmış ıspanağı bir kaseye alın. İçine ince kıyılmış biber, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı, beyaz peynir veya lor peyniri, süt ve karabiber katıp karıştırın. Sebzeli karışımı yufkaların ortasına dökün. Sarkan yufkaları sebzelerin üzerini kapatmayacak şekilde kenarlara doğru büzerek toplayın. Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyin.
BURGER BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yufka
1 demet dereotu
250 gram lor peyniri
3 dilim hindi veya tavuk burger köftesi
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı :
İnce kıyılmış dereotu, lor peyniri, küçük küpler halinde doğranmış hindi burger köfteleri bir kapta karıştırın. Yufkaları üst üste serip, artı şeklinde 4'e kesin. Her parçayı ortasından tekrar keserek, tüm yufkalardan 8 eşit üçgen elde edin. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız içten koyun. Üçgenleri rulo yaparak sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürün. Yufkanın uç kısmını suya batırın ve açılmaması için yapıştırın. Böylece gül böreği şekli elde edin. Sonra yufkaları kürdanla tutturun. Börekleri kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın
PATATESLİ KOLAY BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 adet ekmek hamuru
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı :
Patatesleri haşlayın ve haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğurun. Eliniz unlanmış bir şekilde hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)