KEKİKLİ DÜĞÜM POĞAÇA TARİFİ



KEKİKLİ DÜĞÜM POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
40 gr yaş maya
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
100 gr tereyağı (eritilmiş)
Tuz
5~6 dal taze kekik
Aldığı kadar un


Yapılışı :

Maya, şeker ve sütü bir kapta maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Üzerini örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Tereyağı, tuz, yumurta akı, taze kekik yaprakları ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp şerit haline getirin ve düğüm atarak şekillendirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Kekikli düğüm poğaça artık hazır, afiyet olsun.

ETİMEKLİ TATLI TARİFİ



ETİMEKLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler :
9 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Kreması İçin :
1 litre süt (1 su bardağı krem şanti için alınmış )
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri İçin :
Krem şanti
Kırılmış ceviz


Yapılışı :
Etimekler bir borcama dizilir ve üzerine kaynattığınız şerbet sıcak sıcak dökülür.Etimekler şerbeti çekerken bir yandan kreması hazırlanır.Krema için saydığımız malzemeler vanilya ve tereyağ hariç bir tencereye alınır.Karıştırılarak kreması pişirilir ve ocaktan almaya yakın vanilya , tereyağ eklenir.Hazır olan krema sıcakken etimeklerin üzerine dökülerek güzelce yayılır.Krem şantisi yapılır artık soğumuş olan kremanın üzerine yayılır (soğumadan sürerseniz krem şanti eriyecektir).Son olarakta üzeri kırılmış ceviz ile süslenir. Buz dolabında soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.

BOYOZ TARİFİ



BOYOZ TARİFİ

Malzemeler :
500 gr un
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Yeteri kadar su

Arası İçin :
100 gr eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı

Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun. üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Pasta tabağı büyüklünde açıp üzerine tereyağı ile ayçiçeği yağı karışımını sürün. Kalan diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Birinci hamuru biraz oklava ile açtıktan sonra elinizle gerdirerek yufka gibi açın. üzerine tahin ve ayçiçeği yağı karışımını çok ince bir tabaka olarak sürün. Tüm kenarları ortada birleştirerek dikdörtgen şeklini elde edin. Rulo şeklinde sarın. Bir gece dinlendirin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine elinizle hafif bastırın. Yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.Afiyet olsun.

PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ 3



PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ 3

Malzemeler :
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
100 gr. tereyağı
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz



İçi İçin :
Beyaz Peynir

Üzeri İçin :
Çörek Otu


Yapılışı :
Sütü ve suyu el yakmayacak kadar ısıtıp şekeri ilave edin karışımda mayayı eritin. Daha sonra peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan, cevizden büyük parçalar alarak tezgahın üzerinde açın ve içine peynir koyarak kapatıp elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları vaktiniz varsa 10-15 dakika kadar da tepside mayalanmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.Afiyet olsun.

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KURABİYE TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
1 paket margarin veya tereyağı
3 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine hazır çikolata sosu

Çikolata Sosu İçin :
1 Paket hazır çikolatalı sos

2,5 su bardağı


Çikolata Sos Yapılışı :
Çikolata sos ile süt pişirilir.Kurabiyelerin üzerine kaşık yardımıyla birer tatlı kaşığı dökülür.


Yapılışı :
Hamur hazırlamak için derince bir kaba yumuşak margarin ve pudra şekeri alınır yoğrulur.Sonra yumurta,kakao,kabartma tozu,un ilave edilir iyice yoğrulur.Hamur çok yumuşak olursa az un ilave edilir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilip elle kopartılarak yuvarlak şekiller verilip tepsiye dizilir.Şerbet için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.Şerbet ateşten alınıp soğumaya bırakılır.180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir ve kurabiyeler pişirilir.Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ve bir tepsiye dizilir. Hazır çikolata sosu servis ederken tabağın üzerine konan kurabiyelerin üzerine gezdirilir.

ÜÇ RENKLİ TATLI TARİFİ


ÜÇ RENKLİ TATLI TARİFİ

Malzemeler:
1 paket kakaolu toz puding (varsa çikolatalı ve vişne parçalı)
2 paket vanilyalı toz puding
3 su bardağı vişne suyu
1 litre süt
2 paket (yaklaşık 40 adet) pötibör bisküvi


Üzerine :
Hindistan cevizi,
Antep fıstığı

Yapılışı :
Kakaolu pudingi yarım litre süt ile pişirin. Dikdörtgen borcamı sudan geçirin. Pudingi borcama yayın.Tencerenizi sudan geçirip 1 paket vanilyalı pudingi vişne suyu ile pişirin. Pötibör bisküvileri borcamdaki kakaolu pudingin üzerine dizin. Bisküvilerin üzerine de vişneli pudingi yayın.
Aynı tencerede bu defa kalan vanilyalı pudingi yarım litre süt ile pişirin. Tekrar bisküvi dizip pudingi yayın. (Bendeki bisküviler ikinci kata yetmeyeceğinden kalan bisküvileri ezip toz haline getirdim ve vişneli pudingin üzerine serpiştirdim.)Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

KAKAOLU SARMA TATLISI TARİFİ



KAKAOLU SARMA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

Zemini İçin :
Antep fıstığı

Üzeri İçin :
1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı :
Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Şekerini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz.Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz. Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Hazırladığımız karışımı da üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak köpürtüyoruz.Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz.

MUZLU TART TARİFİ



MUZLU TART TARİFİ

Malzemeler :
3 yumurta
3 küçük kahve fincanı şeker
1 küçük kahve fincanı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 küçük kahve fincanı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
2 paket vanilin

 Üzeri İçin:
3 adet muz
Tart jölesi

Yapılışı :
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikser ile köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına hazırladığınız hamuru döküp 150 derecelik fırında pişirin ve fırından çıkartıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra kalıptan ters çevirerek çıkartın.
Krema için tencereye süt, nişasta ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocakta alıp margarin ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp tartın ortasına kremayı döküp oda sıcaklığında donmasını bekleyin.Muzları İnce olacak şekilde doğrayıp kremanın üzerine döşeyin.
Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayıp fırça ile muzların üzerlerine sürün ve tartı buz dolabına koyup 1-2 saat dinledirdikten sonra servis yapın.

BÜLBÜL YUVASI TARİFİ



BÜLBÜL YUVASI TARİFİ

Malzemeler :
Yarım paket margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un


Yapılışı :
Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar oluşturun ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta koyarak on tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın. Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın. İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün. Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın. Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun. Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı).

Şerbeti İçin :
4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun. Afiyet olsun.

GÜNEŞ BÖREK TARİFİ



GÜNEŞ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yumuşak kıvamlı hamur elde edecek kadar)


Arasına Sürmek İçin:
Tereyağı veya margarin

İç Malzeme İçin:
2 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
Maydanoz
Karabiber, kimyon, kırmızı biber,tuz
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ

Üzeri İçin:
Hamurda kullanılan yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı :
Hamur malzemeleriyle yumaşak bir hamur yoğurun.Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanırken patatesli harcı hazırlayalım,haşlanmış patatesleri doğrayalım.Sıvı yağda soğanı kavuralım 1 tatlı kaşığı salça, maydanoz ve baharatları ekleyelim. Doğradığımız patatesleri de ekleyip karıştıralım.Mayalanan hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.Hamuru buzlukta bekletin. Az toparlandıktan sonra çıkarın ve yine çok ince olmayacak şekilde açın.Açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekline getirin.Üzerine erimiş tereyağından veya margarinden sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan ve tam koparmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.(kesme işlemini kağıtsız olarak yağlanmış tepside yaparsanız hamuru yağlı tepsiye alıp kesiniz).Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Bu şekilde mayalanması için 1 saat kadar bekletin.170 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.(kısık derecede pişirin ki içini iyi çeksin).