KİVİLİ KUP TARİFİ
Malzemeler :
4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1.5 su bardağı süt
Portakal Peltesi İçin :
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme İçin:
File badem
Çikolata kırığı
Yapılışı :
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.)Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.
SAKIZLI MUHALLEBİ KUPLARI TARİFİ
Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 kakaolu pötibör
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Muhallebiyi pasta tarifindeki gibi hazırlayın.Her bir kupa bir tatlı kaşığı muhallebi koyun. (muhallebiyi kaşıkla aşağıya doğru ittirin).Bir pötibörü büyük parçalara kırıp kupa ekleyin. bir tatlı kaşığı muhallebi ve 1 tatlı kaşığı ceviz ekleyin. üzerlerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin.
BURSA SÜT HELVASI TARİFİ
Malzemeler:
2 lt süt
500 gr tereyağı
3 ½ su bardağı su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Antep fıstığı ve çam fıstığı
Yapılışı:
Büyükçe bir tencereye tereyağı konup eritilir. Ayrı bir tencereye 2 litre soğuk süt ilave edilir ve içine toz şeker eklenir. Eriyen yağa 2 su bardağı un eklenir ve devamlı karıştırılarak süt kaynayana kokusu çıkana kadar kavrulur.Sütün içine 1 paket de vanilya eklenir. Fırının ızgara kısmı açılır. Süt kaynayınca kavrulan una yavaş yavaş ilave edilir ve helva çırpıcı ile devamlı karıştırılır. Isıya dayanıklı fırın tepsisine boşaltılıp üzeri çam fıstığı ile süslenip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
ÇİKOLATALI SANDİVİÇ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
200 gr bitter çikolata
80 gr tereyağı
125 gr toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
120 gr kakao
350 gr un
İç Harcı İçin :
125 gr tereyağı (oda ısısında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Çikolatayı küçük parçalar şeklinde ufalayıp cam kase içine alın ve benmari usulü eritin. Başka bir cam kaseye tereyağı ve toz şekeri ekleyip mikserle çırpın. Süt ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Eritilmiş ve ılınmış çikolatayı ekleyin. Elenmiş un ve kakaoyu ilave edip elinize yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun (gerekirse un ilavesi yapın). Hamuru hafifçe un serpilmiş tezgah üzerine alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Hamuru çay bardağı ağzı ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve pudra şekeri cam kasede mikserle çırpın. Krema sıkma aparatına malzemeyi doldurun. Soğuttuğunuz iki kurabiyenin arasına sıkın. Kurabiyeleri 1 saat dinlendirip servis yapın.Çikolatalı sandviç kurabiye artık hazır, afiyet olsun
ZEBRA KEK TARİFİ 2
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
PORTAKALLI KAKAOLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
* 2 yumurta
* 2 çay bardağı sıvıyağ (tercihen fındık yağı)
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı tozşeker
* Yarım çay bardağı portakal suyu
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya ya da 1 çay kaşığı sıvı vanilya
* 2 su bardağı un
* 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu yada portakal kabuğu şekerlemesi
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar derin bir kasenin içinde mikserle iyice çırpın.Süt, sıvıyağ, vanilya ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Çok sıçramaması için düşük devirde çırpabilirsiniz.Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kasede iyice karıştırıp ilave edin ve kısa bir süre çırparak karışıma yedirin. Portakal kabuklarını da koyun ve karıştırdıktan sonra sadece tabanı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba ( 20cm) dökün.Siz dilerseniz başka bir kalıpta da pişirebilirsiniz.Kalıbınızın üzerini alimünyum folyo ile kapatın ve 180 derecede ısıtılmış fırına koyun. 35 dakika sonra folyoyu çıkarın ve tekrar fırına koyun. Kürdan batırdığınızda kürdan kuru çıkana kadar pişirin.Fırından çıkarıp soğurun ve tadını çıkarın.
NOT: Kalıbın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp pişirdiğimde kekin her tarafının eşit kabardığını ve içinin yumuşacık kaldığını farkettim. Hani kekin üzeri çok kurur ve sonra pişmeyen iç kendine yollar bularak dışarı taşar ve kek şekilsiz pişer ya işte bu sorunu yaşamayacaksınız bu yöntemle.
ÜÇ RENK İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
50 gr. margarin
1 paket vanilya
Renklendirmek için pembe gıda boyası ve kakao
Yapılışı :
Tencereye süt, şeker, irmiği ilave edip, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra, ocağın altını kapatıp margarin ve vanilyayı ilave edip, yağ eriyene kadar karıştırın. Tatlıyı 3 ayrı kaba paylaştırıp, birine pembe birine kakao ilave edip renklendirin. Kalıbınızı hafif ıslatın (tatlı kolay çıkması için) tatlıları istediğiniz sıralamada kek kalıbınıza döküp, servis anına kadar buzdolabında bekletin.Afiyet Olsun.
CEVİZLİ ÇİKOLATALI TART TARİFİ
Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1 çay b. toz şeker
125 gr. tereyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolgusu İçin :
2 su b. toz ceviz
2 yumurta
1 su b. toz şeker
Üzeri İçin :
200 gr. bitter çikolata
1 paket krema
Yapılışı :Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine kabartma tozunu, vanilyayı, toz şekeri koyarak karıştırıyoruz. Ortaya yumurtaları kırıyoruz ve tereyağını koyarak yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Dolgusu için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve karıştırıyoruz. Şekeri eriyince toz cevizi de içine katıyoruz ve karıştırıyoruz. Hazırladığımız tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına alıyoruz ve elimizle bastırarak yayıyoruz.Hamuru düzgün bir şekilde kabımıza yaydıktan sonra hazırladığımız dolguyu ortasına döküyoruz. Spatulayla üzerini düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kremayı küçük bir tavaya döküyoruz. Kaynayınca içine kırdığımız bitter çikolatayı koyuyoruz ve beraber eritiyoruz. Tartımız pişince fırından çıkarıyoruz ve soğuyunca ortasına çikolata sosu döküyoruz, spatulayla düzeltiyoruz. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
KAHVE KREMALI PASTA TARİFİ
Pandispanya İçin Malzemeler :
4 yumurta
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kahve Kreması İçin :
250 gr süt
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı granül kahve
Sıvama İçin :
2 paket krem şanti
2 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı süt
100 gr fildişi kuvertür çikolata (beyaz çikolata)
Fındık Krokan İçin :
250 gr toz şeker
200 gr pirinç (parça) fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı
Pandispanya Yapılışı :
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika kadar çırpılır.
Kuru malzemeler elenerek yumurta karışımının içine ilave edilir ve yaklaşık 5-6 dakika kadar yüksek devirde çırpılır.Pandispanya hamuru 18 cm'lik çembere boşaltılır. 170 derecede, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.
Kahve Kreması Yapılışı :
Beyaz çikolata hariç tüm malzeme birleştirilir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak, göz göz olana dek pişirilir.Pişen krema sıcakken kıyılmış beyaz çikolata eklenir ve çikolata eriyene kadar karıştırılır.
Ilıdıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına alınır.
Fındık Krokan Yapılışı :
Toz şeker kısık ateşte eritilir. Tamamen sıvı hale geldikten sonra ateşten alınır, fındık ve tereyağı eklenir, hızlı bir şekilde karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş tezgah üzerine ince bir tabaka halinde yayılır. Soğuduktan sonra parçalara ayrılır (elinizle kırmanızı tavsiye ederim, mutfak robotunda çok küçük parçalara ayrılıyor).
Pastanın Birleştirilmesi :
Soğuyan pandispanya 3 pata ayırılır.Birinci pat alınır, kakaolu süt ile ıslatılır (isteğe bağlı granül kahve ve süt karışımı ile de ıslatılabilir).Kahve kremasının yarısı patın üzerine sürülür, fındık krokan serpilir, 2 pat kapatılır ve aynı işlem tekrarlanır.Sıvama için tüm malzeme karıştırılır, bir süre buzdolabında bekletildikten sonra birleştirilen pastanın üzeri sıvanır.Artan krema sıkma torbasına doldurulur ve istenilen şekilde süslenir.
SEBZELİ TAVUKLU BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
2 adet tavuk göğsü
Yarım kg bezelye
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
İçi için tavuk etini haşlayın ve elinizle didikleyin. Bezelye, küp doğranmış havuç ve patatesi ayrı ayrı haşlayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Tavuk eti, bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiberi karıştırın. Düz bir zemine bir adet yufkayı serin. Diğer taraftan bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Yufkanın üzerine tavuklu karışımdan sürün ve ikinci yufkayı serin. Tekrar sütlü karışımdan sürün ve üçüncü yufkayı serip, aynı işlemi uygulayın. Yufkanın üzerine bu karışımı yayın ve iki yanını içe doğru toplayın. Daha sonra baştan başlayarak yufkayı rulo yapın ve ikiye kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Pişirmeden 2 saat önce derin dondurucudan çıkarın ve iki parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)