VİŞNELİ MEKİK TARİFİ


VİŞNELİ MEKİK TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
5 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı toz badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı vanilya
100 gram vişne

Yapılışı:
Pudra şekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp, tahta kaşıkla ezerek birbirine yedirin.Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin. Başka bir kabın içinde elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve bademi karıştırın. Toz karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Vişneleri ekleyip tekrar karıştırın.Hazırladığınız bu karışımdan birer çorba kaşığı alarak kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarıp, soğuduktan sonra servis yapın.

LİMONLU VE KURU KAYISILI KURABİYE TARİFİ


LİMONLU VE KURU KAYISILI KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3-4 adet kuru kayısı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı toz şeker


Yapılışı :
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Margarin, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış kayısı, tarçın ve toz şekeri ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra serpin yapın.

DİLEK KURABİYESİ TARİFİ


DİLEK KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram yumuşatılmış margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı kakao


Yapılışı :

Derin bir kasede yumurta ve pudra şekerini çırpın. Margarin, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine kakaoyu katıp iyice yoğurun. İki çeşit hamurdan elinize iki küçük top alıp, birlikte yuvarlayın. Hamurlar bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

ŞEKERPARE TARİFİ 2


ŞEKERPARE TARİFİ 2

Malzemeler :
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (kurabiye kıvamına gelene kadar)

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı :

Yumurta,şeker,yoğurt ve sıvıyağı bir miktar çırpalım.İçine irmik ve limon kabuğu rendemizi ekleyelim karıştıralım ve kabartma tozu vanilya ve unumuzu ekleyip güzel bir hamur elde edelim.Kurabiye şekli verip ortalarına soyulmuş fındık veya badem yerleştirip 200 derece de altı ustu iyice kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkınca şerbetini döküp çekdikten sonra servis yapabiliriz (tatlı ılık şerbet sıcak olacak).

SUSAMLI BİSKÜVİ TARİFİ


SUSAMLI BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
120 gr susam
80 gr tam buğday unu
100 gr toz şeker
40 gr kakao
40 gr kuru üzüm
50 ml süt
1 yumurta

Yapılışı :

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 100 gr susam, 75 gr şeker, un, kakao, üzüm, süt ve yumurtayı bir kapta karıştırarak yoğurun. Kalan susam ve şekeri bir kasede harmanlayın. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve susam karışımına bulayarak tepsiye izin. üzerine bastırarak yassılaştırın ve fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
Susamlı bisküvi artık hazır, afiyet olsun.

PROFİTEROL TARİFİ



PROFİTEROL TARİFİ


Malzemeler:
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)


İçi İçin :
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)

Yapılışı :
Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın.Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.Sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. Fırına atın ve ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin.Fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.Vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremamızı soğumaya bırakın.Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatınHamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin.

HAŞHAŞLI KURABİYE TARİFİ


HAŞHAŞLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr oda ısısında tereyağı
1 yumurta1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 türk kahve fincanı haşhaş tohumu
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un


Yapılışı :

Derin bir kabta yağları, yoğurdu ve yumurta akını karıştırın.Başka bir kapta toz şeker, tuz, kabartma tozu,ceviz ve haşhaş tohumunu karıştırın.Bunu da yumurtalı karışıma ekleyin.Aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Merdane ile 1 cm. kalınlığında açın, kalıplarla kesin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

HAMBURGER PASTA TARİFİ


HAMBURGER PASTA TARİFİ


Malzemeler:
1 bardak tereyağı
1 bardak şeker
4 adat yumurta
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz kuru maya
8 çorba kaşığı süt


Yapılışı :

Tereyağı şekeri krema haline gelene kadar çırpın yumurta sarılarını tek tek ilave edin, limonun suyunu sıkıp katın ve tuzda katıp karıştırın. Unu ve mayayı karıştırın, hazırladığınız kremayı kaşık kaşık.Yumurtaların beyazlarını kar halinde çırpıp hamura karıştırın önceden yağlanmış ve unlanmış bir yuvarlak kek kalıbına dökün, 180 derecede fırında pişirin. Pişirdiğiniz pastayı istediğiniz malzemeyi kullanarak hamburger pasta yapıp servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun.

CEVİZ KROKANLI PASTA TARİFİ


CEVİZ KROKANLI PASTA TARİFİ

Keki İçin Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu, vanilya
1 paket kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un


Arası ve Üstü İçin :
1 paket kakaolu puding
1 paket bitter çikolatalı puding
Süt
Draje

Üzeri İçin :
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz


Yapılışı :
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Ancak çırpma işlemine köpük oluncaya kadar devam etmemiz gerekiyor.Daha sonra bunun üzerine sıvı yağımızı, kakaoyu, kabartma tozu ile vanilyayı ve unu da ekleyerek hamurumuzu hazırlamış oluyoruz.Bu aşamadan sonra kekimizi pişirebiliriz. Bunun için hamuru kek kalıbına döküp fırına veriyoruz. Kekimiz kabarıp pişirdikten sonra fırından alıp katlar halinde kesiyoruz.Kestiğimiz katların arasına, pişirdiğimiz kakaolu ve bitter çikolatalı pudingi karıştırıp yayıyoruz. Kekiniz çok kabardıysa pastanızı 3 kat halinde kesebilirsiniz.Puding karışımını pasta katları arasına yaydıktan sonra drajeleri ya da çikolata parçacıklarını da katlar arasına serpiyoruz. Daha sonra kalan pudingimizi pastanın en üzerine düzgünce yayıyoruz.Bunun adından pastamızın üzeri için şeker ve cevizimizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için öncelikle şekerimizi tavada karamel haline getirmemiz gerekiyor.Bu sırada cevizleri de üzerine ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavanın altını kapatıp şeker ve cevizi bir yağlı kağıt üzerine alıyoruz.Yağlı kağıt arasında ceviz ve şekeri biraz dövüp ince bir hale getirdikten sonra pastamızın üzerine serpiyoruz. Ceviz krokanlı pastamız hazır. İsteğimize göre pasta katlarınız arasına da dövülmüş ceviz serpebiliriz.

PETİBÖRLÜ KOLAY PASTA TARİFİ


PETİBÖRLÜ KOLAY PASTA TARİFİ

Malzemeler :
*1 paket kakaolu petibör bisküvi
*1 lt süt
*3 çorba kaşığı un
*1 yumurta
*2-3 çorba kaşığı kakao
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya


Yapılışı :
Yumurta iyice çırpılır.Şeker,un,vanilya,kakao ilave edilir süt azar azar ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Ocağın altı açılarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Göz göz olunca muhallebinin altı kapatılır.Küçük bir borcamın zeminine iki kaşık kadar muhallebiden yayıp üzerine,bir sıra bisküvi üzerine muhallebi, olmak üzere kat kat döşenir.Buzdolabında en az bir gün bekletilirse harika olur.Afiyet olsun.