ÇİKOLATALI CİHANGİR TART TARİFİ


ÇİKOLATALI CİHANGİR TART TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket pötibör (kakaolu) bisküvi
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 


Üzeri için :

300 – 350 gram bitter çikolata
1 paket labne peynir (200 gram)
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı   toz şeker
1 ufak kutu hazır süt kreması (200 ml)



Yapılışı :
Önce 25-28 cm çapındaki kelepçeli tart kalıbının içini ve kenarlarını alüminyum folyoyla kaplayın.Bisküvileri mutfak robotuna kırarak koyun. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı ekleyip iyice çekin. Sonrada bir tabağa boşaltıp biraz yoğurun.Hazırladığınız kalıbın içine bisküvi hamurunu bastırarak yerleştirin. Buzdolabına koyup bekletin.Öte yandan bir tencereye çikolataları kırarak koyun. 2-3 kaşık su ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritip ocaktan alın.İçine peynir, vanilya, toz şeker ve kremayı boşaltıp bir tel çırpıcıyla iyice çırpın. Sonrada bu karışımı buzdolabından çıkardığınız bisküvi hamurunun üzerine aktarın.Buzdolabının derin dondurucusuna koyup en az 2 saat bekletin. Servisten önce buzdolabına alıp 3-4 saat bekletin, çıkarın.Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. İsterseniz kakao tozu serpin, kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.

KÜTÜK PASTA TARİFİ


KÜTÜK PASTA TARİFİ 

Pandispanyanın Malzemeleri :

4 yumurta
1 su bardağı seker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasığı kakoo Hazırlanması :
Şeker ve yumurtaları mikserle karıştırın, krema
kıvamı aldığında elenmiş kabartma tozu, kakao ve
unu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt döşenmiş ve
yağlanmıs fırın tepsisine hazırladığınız hamuru
döküp, 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırında 10 dakika pişirin.

Çikolatalı kremanın Malzemeleri :
500 ml süt,
1 yumurta,
1 cay bardağı tozşker,
3 çorba kaşığı un,
80 gr çikolata ( sütlü). 


Hazırlanması :
Cikolatalı kremayı hazırlıyalım. Sütü ikiye ayırıp,
Birini şekerle birlikte kaynatalım, birini ise küçük bir tencereye koyup çikolata hariç dğer malzemeyi soğuk iken ekleyerek, çırpma teli ile iyice karıştıralım. Şekerli sütümüzde kaynayınca ikisini birleştirelim ve orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Bu arada çikolatamızı benmari usulü eritelim ve pişen kremamızın içerisine ilave edip çırpma teli ile yice çırpalım. 


Cikolatali Kaplama Kremasinin Malzemeleri :
100 g cikolata (bitter Couvertune ya da ayni miktarda iyi kalite damla veya bitter cikolata da olabilir), 1 bardak(200 gr) cig krema.


Hazırlanması : 

Cikolatanizi benmari usulu eritin ve ilinmaya birakin. Hemen hemen oda sicakligina geldiginde kremanizi yavas yavas ekleyerek, bir yandan mikserinizle cirpin. Tum krema eklendiginde surulecek koyuluga gelinceye kadar cirpmaga devam edin. Kekinizin üzerine yağlı kağııt koyup bos fırın tepsisini kapatarak pisirme kagidinin uzerine ters cevirin. Uzerinde pistigi pisirme kagidini dikkatlice siyirin. Cikolatalı kremayı duzgun bir sekilde uzerine yayin. Pisirme kagidi yardimiyla dikkatlice kivirin ve servis tabagina alin. Sogumasi icin buzdolabina alin. Bu arada cikolatali kaplama kremanızı hazirlayin. Surulecek koyuluga geldiginde genis agizli bir bicak ya da spatul
yardimiyla rulonuzun uzerine surun. Bir catalin disleriyle kutuk gorunumu verin. Uzerini arzu ettiginiz sekilde susleyin.

Afiyet şeker olsun ..

KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ


KAYISILI BADEMLİ TART TARİFİ

Malzemeler :
3,5 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım kahve fincanı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Üzeri İçin :
Yarım kilo kayısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı :
Şeker ve tereyağını karıştırıp daha sonra tüm tart malzemesini ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur elde ediniz.Üst malzemesi hazırlanana kadar hamuru dinlendirin.


Üzeri için :
Kayısıları doğrayın.Toz şeker ile birlikte suyunu bırakana kadar 1-2 dakika tavada çevirin.Daha sonra badem eklenerek (isteğe bağlı) 1-2 dakika daha ocakta bekletiniz.Hamurun 4/3 yağlanan ve unlanan tabana yerleştirin. Çatalla delikler açınız.Üzerine kayılısı harcı dökünüz. Kalan 4/1 hamuru rendeleyerek üzerine serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip servis ediniz.Afiyet olsun.

ÇATAL KURABİYE TARİFİ


ÇATAL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

Yapılışı :
Unu yoğurma kabına alın.Ortasını açıp tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.İstediğiniz büyüklükte fitillere (1 parmak kalınlığında) ayırıp üzerine yumurta sürün.170 derecede 15-18 dakika pişirin.Afiyet olsun.

ÇAPİ TARİFİ



ÇAPİ TARİFİ

Malzemeler :
3 çorba kaşığı un
250 gram çikolata
70 gram tereyağ
12 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kahve
3 yumurta
250 gram ceviz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :
Tereyağı ve çikolata benmaride eritilir.Yumurta, toz şeker, granül kahve mikserde kabartılır.Damla çikolata ve ceviz harmanlanır.En son çikolata karışım, yumurtalı karışım birbirine yedirilir.Ceviz ve damla çikolatada eklenip 5 dakika bekletilir.180 derecede 8 dakika pişirilir.Piştikten sonra 15 dakika soğutulup servis edilir.

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ


SELANİK GEVREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı kuru meyve
1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı :
Yumurta, şeker ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar çırpın.Diğer kalan malzemeleri karıştırın. 180 derece fırında pembeleşince fırından çıkarın.Soğumaya bırakıp tekrardan 150 derecede kuruyana kadar pişirin.

Aşçının Notu :
Fırınınıza göre dakika ayarı yapmayı unutmayınız.

REÇELLİ KURABİYE TARİFİ


REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
180 gr tereyağı
1 bardaktan biraz az toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
İsteğinize göre reçel-marmelat çeşitleri

Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırılır ve yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp 10 eş parçaya ayrılır.Parmak yardımıyla ortasını boşaltın.180 derecede 35 dakika pişirilir.

Üzeri İçin :
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra istediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz.

PROFİTEROL TARİFİ 2


PROFİTEROL TARİFİ 2

Malzemeler :
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram tereyağ
3 adet yumurta 


Kreması İçin :
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya 


Üzeri İçin :
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata 


Yapılışı :
Su ve tereyağını kaynatıyoruz.Üzerine un eklenerek tüm su ve tereyağını çekiyoruz.Tok bir hamur halini aldığı zaman soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra 3 yumurta tek tek kırılıp harca yedirilir.Sıkma poşet ya da kaşık yardımıyla istediğimiz büyüklükte tepsiye döküyoruz.180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.

Kreması İçin :
Yumurta hariç tüm malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Ocaktan indirilmeden son dakikalarda yumurta sarısı eklenir.Hazırlanan toplar ortadan ikiye bölünüp içerisine krema eklenir.Üzerine erittiğimiz sosu ekleyip servise sunulur.

KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ


KAYMAKLI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
300 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
125 gram margarin
1 paket kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin :
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :
Karıştırma kabına 1 paket kuru mayayı alıp üzerine 1 çay bardağı ılık su eklenip, maya eritilir.Üzerine yumurta, margarin ve bir miktar un eklenip karıştırılır.Üzerine sıvı yağ ve kaymak ilave edilir.Hamurdan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve bezelere ayrılır.Bezeler elle açılıp ortasına kaşar peyniri rendesi eklenip ucundan kapatılır. Fırın tepsisine yerleştirilip 170 derecede pişirilir.

ÇİKOLATALI FRANSIZ KEK TARİFİ



ÇİKOLATALI FRANSIZ KEK TARİFİ

Malzemeler :
160 gram bitter çikolata
150 gram tereyağ
4 adet yumurta
3/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş fındık, ceviz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata


Yapılışı :
Tereyağ ve çikolatayı benmani usulü eritilir.Sıcakken içerisine yumurta sarısı ve toz şeker konulup 2-3 dakika çırpılır.Vanilya, kabartma tozu, ceviz ve aldığı kadar un eklenip çırpmaya devam edilir.Yumurta beyazı çırpılır kar haline getirilir.Kek karışımına yavaş yavaş eklenerek fazla ezmeden karıştırılır.Karışım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülüp 180 derece pişirilir.Üzerine sos dökülüp servis edilir.