MİNİK TARTÖLETLER TARİFİ
Malzemeler :
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
Bir tutam tuz
1 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı süt tozu
Krema İçin:
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
Frambuaz
Böğürtlen
Vişne
Yapılışı :
Tart hamuru için derin bir kapta tereyağı, pudra şekeri, vanilya ekstratı, tuz, yumurta, un ve süt tozunu iyice yoğurun.Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle bastırarak yağlanmış küçük tart kalıplarına yayın. Kalıbın kenarlarındaki fazla kısımları bıçak yardımıyla keserek alın.Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve kabarmaması için çatalla delikler açın.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Krema için sütü bir tencereye alın ve içine vanilya ekstratı ekleyip, ısıtın.Diğer taraftan başka bir tencerede yumurta sarılarını toz şekerle iyice çırpın. Nişastayı da katıp çırpmaya devam edin. Isıttığınız sütün çeyreğini nişastalı karışıma ekleyin ve topak olmaması için iyice karıştırın.Kalan ısınmış sütü ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını katıp, çırpma teliyle çırparak kremaya yedirin. Krema ılındıktan sonra tart kalıplarının içine pay edin.Üzerini meyvelerle süsleyerek, servis yapın.
PEYNİRLİ TARTÖLET TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gram margarin
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
Yapılışı :
Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.Yağlanmış küçük tart kalıplarına, hamuru elinizle bastırarak kenarlarına da çıkacak şekilde döşeyin.Sarkan hamur parçalarını tart kalıbına göre kesin.İç kısmını çukurlaştırın.İçi hazırlamak için rendelenmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırın.Bu malzemeyi, içi çukurlaştırılmış hamurlu tart kalıplarına pay edin.Hamurdan artan minik parçaları elinizle yuvarlayıp, üstüne çapraz şekilde koyun.Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Karışımı peynirli tartöletlerin üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirerek servis yapın
BADEMLİ ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
170 gram toz badem
4 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
40 gram tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 su bardağı kakao
Üzerine:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Yapılışı :
3 adet yumurta sarısı ile 1 adet yumurtayı derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın.Toz badem ve pudra şekerini ilave edip, çırpmaya devam edin.Eritilmiş tereyağının yarısı, 3 adet yumurtanın akı ve toz şekeri ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın.Bu karışımın içine diğer kaptaki toz bademli karışımı ekleyin.Daha sonra sırasıyla un, kakao ve kalan eritilmiş tereyağını katıp, tüm malzemeyi karıştırın.Dilediğiniz şekildeki küçük
kek kalıplarını yağlayın ve bu karışımı paylaştırın.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin ve fırından alın.Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve sıkma torbasına doldurup, keklerin üzerini süsleyin.
VİŞNE BAHÇESİ TARİFİ
Alt Hamuru İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı un (elenmiş)
80 gr. tereyağı
1 yumurta
1 paket paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Bu malzemelerin hepsini iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Daha sonra yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru yayıp elinizle iyice düzeltin.
Ara Kat İçin Malzemeler :
1 paket vanilyalı puding
2,5 çay bar. vişne suyu
2,5 çay bar. su
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
Yapılışı :
Bir tencerede bu malzemelerin hepsini karıştırıp pişirin.Piştikten sonra içine 1,5 su bardağı vişneyi koyup karıştırın ve ılımasını bekleyin.Kelepçeli kalıptaki hamurun üzerine hazırladığınız ve ılımış olan vişneli harçı dökün.
Üst Hamuru İçin Malzemeler :
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Üst hamur malzemelerini de ayrıca karıştırın, sonra elinizde fındıktan biraz büyük yuvarlaklar yaparak pudingin üzerine koyun ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin.Piştikten sonra buzdolabında en az 3 saat kadar bekletip kalıptan çıkarın. (Bu safha önemli, tam soğutmadan kalıptan çıkarmayın ki benim pastam gibi dağılmasın.)
Süsleme İçin Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Vişne, kakao
Yapılışı :
1 su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi çırpın. (paketin içindeki 2 poşeti de kullanıyoruz.)Soğumuş olan pastanın üzerine kakao serpip krem şanti ve vişne taneleriyle süsleyip soğuk servis yapın.
BADEMLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı badem
6 adet hurma
Yarım su bardağı kuru üzüm
125 gram eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Bir buçuk tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutun.Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir
tavaya alın.Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun.Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Üzümle birlikte bir kaba alıp, hafifçe unlayın.Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı çırpın.Üzerine kakao, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, üzüm ve hurmayı ekleyin.Bademden 2 çorba kaşığını kenara ayırıp kalanı harca ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, üzerine katın ve harmanlayın.Kek karışımını yağlanmış baton bir kalıba aktarın.Üzerine ayırdığınız bademi serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kontrol ederek (keke bir bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
BALLI İRMİKLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta, 1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı badem
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı yoğurt
Sos için: 5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı portakal suyu
Üzeri İçin:
Kıyılmış badem
Yapılışı :
Kek için, toz şeker, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu krema kıvamı alana kadar karıştırın. Yumurta, irmik, kıyılmış badem, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Karışımı, yağlanmış 30 cm'lik fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında,25-30 dakika pişirin.Sos için, toz şekeri eriyene dek tavada karıştırın. Portakal suyu, bal ve limon suyu ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.
İNCİRLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam toz tarçın
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Yapılışı :
Ilık sütün içine maya, pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15
dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin.Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin.Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın.Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın.2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin.Dilimleyip servis yapın.
YAĞSIZ KAKAOLU KEK TARİFİ
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı +3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta ile şekerimizi çırpıyoruz daha sonra üzerine un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tekrar çırpıyoruz.Yağladığımız kek kalıbına karışımımızın yarısnı döküyoruz.Tabakta kalan karışımımıza kakao ilave ediyoruz ve tekrar kalıptaki kekin üzerine koyuyoruz.Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kontrol ederek pişiriyoruz.Ancak ilk 15 dakika fırını açmayınız..Afiyet Olsun.
NOT:İçine kakao yerine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz tarçın,küp küp kesilmiş elma veya rendelenmiş havuç olabilir.
YUMURTASIZ LİMONLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
10 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Yapılışı :
Margarin, sıvıyağ, süt ve toz şekeri çırpın.Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın.Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin.Ilık olarak servis yapın.
PATLICANLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
2 adet orta boy haşlanmış patates
125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu,
Bir çimdik tuz
Üzerine:
Susam
Yapılışı :
Patateslerin kabuklarını soyun ve sıcakken derin bir kapta ezip, soğumaya bırakın.1 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın.Patatesin üzerine margarin, sıvıyağ, yoğurt, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı ve tuz ekleyip, karıştırın.Ezilmiş patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, kekun ve kabartma tozunu da katıp, yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.Harcı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)