MUZLU RULO PASTA TARİFİ


MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
• 4 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu

Krema Malzemeleri :
• 1 lt. süt
• 2 yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2 adet iri muz

Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarını 5 kaşık şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpın.Ayrı bir kapta unu kabartma tozuyla karıştırın. Kar haline gelmiş olan yumurta aklarına yumurta sarılarını, unu karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakikada pişirin.Daha sonra sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapın.Diğer yandan da krema için; süt, yumurta, un ve şekeri karıştırıp kremayı hazırlayın. Ateşten alıp ılıyana kadar sürekli karıştırın.Soğumuş pandispanyayı açıp içine kremadan sonra sürün. Bir kısmını üzeri için ayırmayı unutmayın. Muzları elinizle düzeltin uzunlamasına yerleştirip tekrar rulo yapıp buzdolabına koyun. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi dökün.
4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.
NOT: Bir iki gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor.

LİMONLU PASTA TARİFİ



LİMONLU PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
120 gr. tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı süt
Rendelenmiş limon kabuğu (1 adet limondan)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema Malzemeleri :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta
200 ml. krema
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi (2 adet)
Yarım limon suyu
50 gr. tereyağı (1 yemek kaşığı)

Yapılışı :
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın. Eritilmiş tereyağı ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu vanilya ve kabartma tozu ile karıştırın.
Çırptığınız karışıma sütü, unu (eleyerek) ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpın ve keki, yağlamış olduğunuz yuvarlak kalıba aktarın.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Limon kabuğu rendesini 1 yemek kaşığı toz şekerle ovup bekletin.Kreması için; şekeri, unu, nişastayı küçük bir tencerede karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Limon suyunu, kabuğunun rendesini ve kremayı ekleyin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 1-2 dakika daha pişirip tereyağını da ilave edin. Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın.Soğumuş keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremadan kekin ilk katına sürün. Diğer parçayı üzerine kapatıp kalan kremayı üzerine döküp düzeltin.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

BALKABAKLI PASTA TARİFİ



BALKABAKLI PASTA TARİFİ


Malzemeler :
Yapılmış kabak tatlısı
2 paket eti burçak bisküvi
2 kaşık oda sıcaklığında tereyağı

Kreması İçin Malzemeler :
1 lt. süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr. tereyağı

Üzeri İçin :

Ceviz, tarçın

Yapılışı :
Hazırladığınız kabak tatlısını bir çatal yardımıyla ezin ya da rondodan geçirip püre haline getirin.Bisküvileri oda sıcaklığında olan tereyağ ile rondodan geçirip un haline getirin.Kremayı hazırlamak için; unu toz şekerle karıştırıp sütünü ilave edin ve ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Piştikten sonra bir ik dakika daha ocakta tutup altını kapatın. Tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.Un haline gelmiş bisküvileri kelepçeli bir kalıbın tabanına yayıp bastırarak sıkıştırın. (Ben servis için tek kişlilik pasta çemberi kullanarak porsiyonluk tatlılar hazırladım.)
Bisküvilerin üzerine kremayı ve son olarak da balkabağı püresini koyup üzerini düzeltin. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip tatlıyı kelepçeden çıkarıp üzerini cevizle süsleyip servis yapın.

PORTAKALLI PASTA TARİFİ



PORTAKALLI PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı un
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı Kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Portakallı Krema Malzemeleri :
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu

Portakal Şekerlemesi İçin Malzemeler :
2 adet portakalın çok küçük küplerde doğranmış kabuğu ve 3 yemek kaşığı toz şeker.

Çikolatalı Sos İçin Malzemeler :
200 gr. krema
80 gr. çikolata

Keki Islatmak İçin Malzemeler :
1 su bardağı şekerli süt


Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri bir çırpıcı yada mikserle güzelce çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrıca un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı sıvı karışıma mümkünse bir elekle eleyin. Yağlanmış orta boy yuvarlak bir kalıba karışımı dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Portakal kabuğu şekerlemesi için minik küpler halinde doğranmış portakal kabuklarının üzerine geçecek kadar su doldurup 5 dakika kaynatın. Suyunu döküp 2 kere daha bu şekilde kaynatıp suyunu süzün. Daha sonra toz şekeri ekleyip yarım bardak kadar tekrar su ilave edip kaynatın. Suyunu çekince bir kenarda bekletin.
Kreması için tereyağı, portakal suyu ve vanilya hariç tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırıp pişirin. Pişerken topak olmaması için sürekli karıştırın. Göz göz olunca ocağı kapatın. Tereyağı, portakal suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilıyıncaya kadar ara sıra karıştırın.
Ilık kremayı kekin alt katına güzelce yayın. Üzerine portakal şekerlemesini serpiştirin.Kekin ikinci katını üzerine yerleştirin. Bir bardak sütle ikinci katı ıslatın.
Daha sonra çikolatalı krema için; küçük bir tavaya kremayı koyup ocağı yakın. İçine parçalara bölünmüş çikolatayı da ekleyip çikolata eriyinceye kadar karıştırıp ocağı kapatın. Kremayı 5 dakika kadar bekletip pastanın üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletip servis edin.Afiyet olsun.

BİSKÜVİLİ PUDİNGLİ PASTA TARİFİ



BİSKÜVİLİ PUDİNGLİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket pötibör bisküvi

Üzeri İçin Malzemeler :
Fındık, fıstık, Hindistan cevizi, damla çikolata ile dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Yapılışı :
Pudingi pişireceğiniz tencerede un, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın.Sütü ekleyip bir çırpıcıyla pürüzsüz olacak şekilde çırpın.Ocakta göz göz olana kadar pişirip ocağı kapatın.Tereyağı ve vanilyayı ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın.Bir borcama ya da uygun başka bir kaba bir sıra bisküvi dizin.Üzerini kapatacak kadar puding döküp tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi yapın.Üzerini dilediğiniz malzemeyle dilediğiniz şekilde süsleyip soğuttuktan sonra servis yapın.

MUZLU PASTA TARİFİ



MUZLU PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu


Pandispanyayı Islatmak İçin Malzemeler :

1/2 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı toz şeker karışımı

Ara Kreması İçin Malzemeler :
200 ml. krema
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya


Pasta Ara Kat İçin :

1 -2 muz

Kaplama kreması:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya

Süslemek için :
Hindistan cevizi, damla çikolata, fındık, fıstık

Yapılışı :
Yumurta ile toz şekeri eriyene kadar çırptıktan sonra, un, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 24-26 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür. 170 derecede fırının kapağı açılmadan 30-35 dakika pişirilir.Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı ikiye bölün.
Ara kremayı hazırlamak için; malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırın. Ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha sonra ılıyana kadar ar ara karıştırın.
Pandispanyanın 1. katını servis tabağına alın. Yarım bardak şekerli sütle ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısı pandispanyanın üzerine dökün, Dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı muzların üzerine dizip 2. kat pandispanyayı yerleştirin.
Kaplama krema için; un ve toz şekeri karıştırın. Çırparak sütü ilave edin. Ocağa alıp muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kremayı ılıtın.
Hazırladığınız kremayı pastanın üzerine döküp düzeltin. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.Afiyet olsun.

ELMALI KEK TARİFİ



ELMALI KEK TARİFİ

Malzemeler :
4-5 adet elma
1 adet limonun suyu
5 su bardağı su
5 adet yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı tarçın


Süslemek İçin: 

Krema

Yapılışı :
Elmaları soyup dilimledikten sonra kararmayı önlemek için limon suyu ile suyu karıştırarak elma dilimlerini içine atın.Yumurtaları toz şekerle çırpın.Ardından sıvıyağı ekleyerek çırpın.Daha sonra kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Vanilya, un ve tarçını da ayrı ayrı ekleyin.Her eklemeden sonra çırpın. 340x40 veya 35x35 cm'lik kalıbı yağlı kağıtla kaplayın.Elmaların suyunu süzerek kalıba yerleştirin.Üzerine hazırladığınız hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.Çıkardığınızda dilimleyin. Krema ile süsleyerek servis yapın.

BARDAKTA KAHVELİ KEK TARİFİ


BARDAKTA KAHVELİ KEK TARİFİ

Malzemeler :
Yarım su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nescafe
Bir tutam tuz
6 adet yumurtanın akı (soğuk olacak)
2 çorba kaşığı
Nescafe (sıcak su ile sulandırılmış)
Yarım çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı vanilya ekstratı

Üzerine:
Krem şanti
Nescafe

Yapılışı :
Un, tozşekerin yarısı, nescafe ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta mikserle
çırpın. Daha sonra içine nescafe, krem tartar ve vanilya ekstratını ekleyip, sabun köpüğü halini alana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Kalan toz şekeri ekleyin ve krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın. Unlu karışımı katın ve temiz, kuru bir kaşıkla şöyle bir karıştırarak birbirine yedirin. Kağıt bardakların içini yağlayıp kek karışımını bardakların 3/4'ünü kaplayacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derecefırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ve nescafe ile süsleyip servis yapın.

MARMELATLI KEK TARİFİ


MARMELATLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Süslemek İçin:
1 su bardağı vişne marmeladı

Yapılışı :

Yumurtaları ve şekeri bir çırpma teliyle çırpın.Zeytinyağı ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin.Son olarak vanilyayı ekleyip çırpma işlemini tamamlayın.Küçük kağıt kek kalıplarına, karışımdan birer kaşık koyun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.Kekler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.

MUZLU KEK TARİFİ


MUZLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
450 gram hazır kek un
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram margarin
220 gram toz şeker (1 su bardağı+3 çorba kaşığı)
4 adet yumurta
3 adet büyük muz
1 su bardağı ince çekilmiş
Ceviz içi
150 gram çikolata

Yapılışı :
Un ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin. Margarin, toz şeker ve yumurtaları una ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Muzu ezip, ceviz içi ve çikolatayla birlikte karışıma ekleyin.Kalıbı yağlayıp karışımı kalıba yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin.Dilimleyip çikolata sos ile servis yapın.