CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE TARİFİ


CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
4 çorba kaşığı pudra şekeri
250g tereyağı
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Üzeri İçin :

3 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı :
Isıya dayanıklı bir kaba, tereyağı, pudra şekeri, cevizi koyun. Fırını 200 derece ayarlayıp, kabınızı fırına sürün. Arada bir karıştırmak üzere, fırında 10 dakika kadar bekletin. Fırından çıkarınca bu karışımı rondodan geçirin. Şimdi üzerine vanilya ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.Hamuru yarım saat dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Bir kasede, tarçın ve pudra şekerini karıştırın.Fırından çıkan kurabiyeler biraz ılınınca tarçınlı karışıma bulayıp, servis tabağına alın.

OSMANİYE KÖMBESİ TARİFİ


OSMANİYE KÖMBESİ TARİFİ


Malzemeler :
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
400-450 gr. un

Üzeri İçin:

1 adet yumurta akı
1 çay bardağı susam

Yapılışı :

Un dışında diğer malzemeleri iyice karıştırın. Unu ekleyin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, bastırın ve yassı şekil verin.Yumurta akı ve susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.180 C'de ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.

ARAP KURABİYESİ TARİFİ


ARAP KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
•3 haşlanmış yumurta sarısı
•1 paket oda sıcaklığında margarin
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un


Üzerine:
•Yarım su bardağı pudra şekeri
•Yarım su bardağı nesquik
•Yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)


NOT: Kabartma tozu eklemiyorsunuz.



Yapılışı :

Haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın.Yumuşamış margarini katın(ben azcık eritiyorum ama çok değil) iyice bulamaç haline getirin.vanilyayı ekleyin.Aldığı kadar unu ekleyip yoğurun.Unu yavaş yavaş ekleyin.Ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın.Kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.Fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın.170 derecede 15 dakika pişirin.(ben ısıyı 150 C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)Pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulayın(sıcakken yapmak önemli çünkü karışımı içine çekiyor). Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.

PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ


PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
4,5 su b. un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı mısır özü yağı
Alabildiği kadar su


İç Harcı İçin:
5 patates
2 soğan
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber


Yapılışı :
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın içine yarım paket yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine sulu yoğurt ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edin.Mayayı eritin.İç harcı için ise 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.2 adet soğanı kesin.Tavaya soğanları ilave edin ve kavurun.Soğanların üzerine patatesleri ilave edin.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine ince kesilmiş taze soğan ve maydanozu ilave edin.İç harcı soğumaya bırakın Poğaça hamurunu bezelere bölün.Her bezeyi elinizle yuvarlak olarak açın.İçine patatesli iç harçtan paylaştırın ve poğaça olarak hamuru kapatın.Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine poğaçaları dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.

ELMAS KURABİYE TARİFİ


ELMAS KURABİYE TARİFİ


Malzemeler :
225 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı krema
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Üzeri İçin: 

1 su bardağı toz şeker

Çikolata Dolgu İçin:

120 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı krema

Yapılışı :

Öncelikle hamur için derin bir kapta tereyağı ile pudra şekerini mikserle hafif kabarana kadar çırpın.Yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın.Kremayı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin.Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin.Kıvam alana kadar karıştırın.Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.Toz şekere bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.Tam ortalarına baş parmağınızla bastırarak küçük oyuklar açın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.Fırından alın ve soğutun. Çikolata dolgu için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin.Ocağın altını kapattıktan sonra bal ve kremayı ilave edip, karıştırın.Karışımı bir sıkma torbasına doldurun.Soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkın ve servis yapın.Afiyet olsun.

MOZAİK PASTA TARİFİ


MOZAİK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağına yakın süt
1 adet yumurta
200 gr. tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Önce tereyağını eritin. Ilıyınca içine sütü, yumurtayı ve şekeri ilave edip mikserle çırpın.Üzerine çok fazla ufalamadan kırdığınız bisküvileri, cevizi ve damla çikolataları da ekleyerek bir kaşık yardımıyla fazla ezmeden karıştırın.Malzemeyi 25 cm kadar uzunlukta bir piramit oluşturabilecek şekilde streç filme dökün. Piramit şekli vererek sarın ve buzlukta 2 saat kadar bekletin.Servis etmeden 10-15 dk kadar önce buzluktan çıkarıp soğuk olarak servis edin.

DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ


DAMLA SAKIZLI KURABİYE TARİFİ


Malzemeler  :
- 1 Paket Damla Sakızlı Muhallebi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Margarin
- 1 Su bardağı Nişasta
- 1 Çay bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su bardağı Un

Yapılışı :

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarinin üzerine Damla Sakızlı muhallebi paketini açarak dökün ve toz muhallebi ile margarini birbirine yedirin. Diğer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın. Başta toparlanması zor olan hamur yoğurdukça kıvama gelecektir. Küçük toplar halinde yağlanmış tepsiye dizin. Yaklaşık 175 derecelik ısıtılmış fırında 25 - 30 dk arasında pembe renkte pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin Afiyetle servis yapın.

VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ


VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
50 gr. tereyağı
Yarım paket kedidili bisküvi
1 su bardağı vişne suyu ya da kompostosu
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Kedidili bisküvileri kare borcama dizin. Vişne suyuyla ıslatın.Süt, irmik, toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın.İrmikli muhallebinin yarısından fazlasını kedidili bisküvilerin üzerine dökün. Kalanına kakaoyu ekleyip ocakta 1 dakika pişirn. İrmikli muhallebinin üzerine yayın ve Hindistan cevizi serpin. Buzdolabında soğudukdan sonra servis edin.

MUZLU ALMAN PASTASI TARİFİ


MUZLU ALMAN PASTASI TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :
100 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya (tek kullanımlık olanlardan)
1 tatlı kaşığı mahlep

Krema Malzemeleri :
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1-2 muz (pastanın arası için)
Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı : 
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık sütü, mayayı ve şekeri karıştırarak eritin.Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Daha sonra Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbına (kelepçeli kalıplardan olabilir) alarak 170 dereceli fırında pişirin. Üzeri kızardığında bir bıçak ve ya çatal batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin pişmediyse üzerini kapatıp biraz daha pişirin.

Kreması:
Tereyağı, vanilya ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın.Fırından çıkınca bıçakla keki ikiye ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin arasına sürün. Dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine dizip kalan kremayı da muzların üzerine döküp kekin üst parçasını kapatın.Üzerine bir süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

MUZLU RULO PASTA TARİFİ


MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
• 4 adet yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu

Krema Malzemeleri :
• 1 lt. süt
• 2 yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 2 adet iri muz

Yapılışı :
Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın, aklarını 5 kaşık şekerle kar haline gelene kadar mikserle çırpın.Ayrı bir kapta unu kabartma tozuyla karıştırın. Kar haline gelmiş olan yumurta aklarına yumurta sarılarını, unu karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakikada pişirin.Daha sonra sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapın.Diğer yandan da krema için; süt, yumurta, un ve şekeri karıştırıp kremayı hazırlayın. Ateşten alıp ılıyana kadar sürekli karıştırın.Soğumuş pandispanyayı açıp içine kremadan sonra sürün. Bir kısmını üzeri için ayırmayı unutmayın. Muzları elinizle düzeltin uzunlamasına yerleştirip tekrar rulo yapıp buzdolabına koyun. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi dökün.
4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.
NOT: Bir iki gün önceden yapılırsa daha güzel oluyor.