PORTAKALLI BALLI KEK TARİFİ


PORTAKALLI BALLI KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal veya kayısı reçeli
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı muskat
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu


Üzeri İçin:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı :

Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta, rengi açılıp bir misli kabarana dek çırpın.Ardından içine kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi katıp, karıştırın.Ardından kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştırın.Yağlanıp unlanmış kalıba malzemeyi boşaltıp, yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.2 çay bardağı suyu balla karıştırıp, fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin.Kekin biraz kabarmasını bekleyin.Sonrasında yuvarlak kalıplarla dilimler çıkarın.Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp keklerin üzerine sürün ve servis yapın.

ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ


ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Çikolata Sos İçin:
İki buçuk paket (80’er gramlık) bitter çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı su

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın.Su, sıvıyağ ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpın.
Un ve kabartma tozunu eleyin.Vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika içini çekene kadar pişirin.Diğer taraftan çikolata sos için bitter çikolatayı vanilya ve suyla birlikte cam veya porselen bir kaba alın.Benmari usulü eritin.Kek soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirin.Kıyılmış fındıkla süsleyin.

TAZE MEYVELİ KEK TARİFİ


TAZE MEYVELİ KEK TARİFİ


Malzemeler :
3 adet yumurta
12 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
9 çorba kaşığı süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
15 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı doğranmış mevsim meyveleri

Sos İçin Malzemeler :
Yarım su bardağı Tozşeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet limonun suyu
Yarım paket vanilya

Yapılışı :

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ve limon suyu ilave edip karıştırın.Süt, elenmiş kabartma tozu ve 13 çorba kaşığı un ilave edip karıştırmaya devam edin.Karışımı yağlanmış muffin kalıplarına pay edin.Doğranmış meyveleri 2 çorba kaşığı unla harmanlayıp, hamurların üzerine serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Sos için, toz şeker, tereyağı, limon suyu ve vanilyayı iyice çırpın.Sosu, fırından aldığınız sıcak keklerin üzerine kaşık yardımıyla dökün.Soğuyunca kalıptan çıkarın.Meyvelerle süsleyip servis yapın.

RULO PASTA TARİFİ


RULO PASTA TARİFİ

Kek İçin Malzemeler :
3 adet Yumurta
1 çay bardağı Toz şeker
3 çorba kaşığı Un
Yarım paket Kabartma tozu
2 su bardağı Böğürtlen


Krema İçin Malzemeler :
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Yarım kg süt
1 paket vanilya

Yapılışı :
Kek için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Un ve kabartma tozunu eleyip çırpmaya devam edin.Hamuru yağlı
kağıt serilmiş küçük bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra hamuru yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın.Üzerine bir bez örtüp yarım saat bekletin.Krema için bir tencerede yumurta, toz şeker, un ve sütü karıştırıp, kaynayıncaya kadar pişirin.Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip iyice karıştırın. Ilındıktan sonra sardığınız ruloyu açıp üzerine kremayı sürün.Kremanın üzerine böğürtlenleri koyup keki tekrar rulo şeklinde sarın.Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

ÇİLEKLİ PEYNİRLİ PASTACIKLAR TARİFİ



ÇİLEKLİ PEYNİRLİ PASTACIKLAR TARİFİ


Malzemeler :
1 su bardağı krema
300 gram labne peyniri
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi


Üzeri İçin Malzemeler :

2 su bardağı çilek
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı nişasta


Süslemek İçin Malzemeler :
Çilek 


Yapılışı :
Krema, labne peyniri ve toz şekeri derin bir kapta çırpın.Yumurtaların ak ve sarısını ayırın.Yumurta sarılarını çırparak, kremalı karışıma ilave edip, çırpmaya devam edin.Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Hindistan cevizini ilave edin.Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırparak kar haline getirin.Karıştırarak Hindistan cevizli karışıma ekleyin.Sufle kaplarını yağlayın.Hamuru kaplara pay edin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Piştiğinde fırının kapağını açmadan bir müddet içinde dinlendirin.Daha sonra kapağı aralayarak bir süre daha bekletin.Çilekleri püre yaparak toz şeker ve suyla ocağa oturtun.Kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kısın veya en küçük ocağa oturtun.Nişastayı ekleyerek karıştırın.Hafif koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.Sosu, pastacıkların üzerine gezdirin.Çileklerle süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

ALASKA TARİFİ


ALASKA TARİFİ


Kek İçin Malzemeler :
3 Kahve fincanı toz şeker
3 Adet yumurta
Yarım kahve fincanı kakao
İki buçuk kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu

Üzeri İçin Malzemeler :
1 paket çikolatalı dondurma tozu
1 paket vanilyalı dondurma tozu
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz

Yapılışı :

Kek için toz şeker ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın.Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir) pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.Dondurmaları paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.Orta büyüklükte yuvarlak bir kabın içine alüminyum folyo serin.Soğuyan keki elinizle parçalayıp, kalıbın içine döşeyin ve üzerine çikolatalı dondurmayı boşaltıp, spatula ile düzeltin.Üzerine vanilyalı dondurmayı boşaltın ve tekrar spatula ile düzeltin.Derin dondurucuda donmaya bırakın.Diğer taraftan derin bir kapta yumurta aklarını tuz ile hafifçe çırpın ve pudra şekerini ilave edin.Bu kabı, içinde su kaynayan bir kabın buharı üzerine tutarak, karışım köpük haline gelene kadar çırpın.Kenara alıp 1-2 dakika daha çırpın.Fırını 200 dereceye getirip, ısıtın.Donmuş alaskayı derin dondurucudan alın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın.Köpük haline getirdiğiniz yumurta akı ile üzerini kaplayın.Isınmış fırına koyarak, üzerinin hafifçe kızarması için birkaç dakika bekletin (dondurmanın erimemesi için bu işlemi çabuk yapın).Daha sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

LİMONLU KURABİYE TARİFİ


LİMONLU KURABİYE TARİFİ



Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
1 adet limon
2 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı un
6.5 çorba kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı :
Derin bir kapta toz şeker ve margarini karıştırın.Ardından limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu, yumurta sarılarını ekleyin.Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun.Unun cinsinden dolayı hamurunuz yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yoğurduğunuz hamuru folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin.Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Piştiğinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

SÜTLÜ İRMİK PASTASI TARİFİ


SÜTLÜ İRMİK PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
İki buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
6 adet kedidili bisküvi

Bisküviyi Islatmak İçin:
1 çay bardağı süt

Süslemek İçin:
1 adet mandalina ve çeyrek nar
Ya da mevsim meyveleri

Yapılışı :
Sütü bir tencereye alıp içine irmik, nişasta ve toz şeker katıyoruz. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırıyoruz.Kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alıp içine vanilyayı ekliyoruz. Bisküvileri süte batırıp çıkarıp ve kare bir kabın içine diziyoruz. Üzerine sütlü karışımı boşaltıyoruz ve spatula ile üzerini düzeltiyoruz. Mandalina ve nar ile süsleyip, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz. Dilimleyerek, soğuk servis yapın.Afiyet olsun.

ZEYTİNLİ KURABİYE TARİFİ


ZEYTİNLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
* 125 gram margarin
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı yoğurt
* 2 yumurta (bir sarı üzerine)
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
* Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış zeytin
* 4 su bardağı un

Yapılışı :
Yoğurma kabında önce sirke ve şekeri karıştırın.Sonra, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları ilave edip iyice karıştırın.Tuz, biber, karbonat, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun.En son ceviz ve zeytinleri de ilave ederek tekrar yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar süt veya su ile birlikte hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu, susam veya ay çekirdeği içi serpiştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

SÜTLÜ KURABİYE TARİFİ


SÜTLÜ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 Su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2.5 buçuk yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un

Yapılışı :
Toz şeker,yumurta ve tereyağ yanında un kabartma tozuyla beraber toplu bir şekilde bir karıştırma kabına koyarak iyice çırpıyoruz.Bu karışımın kulak memesi kıvamına gelmesi gerekmektedir.Hamurumuzu hazırladıktan sonra küçük küçük kurabiye parçaları şeklinde ayırıp daha önceden hazırladığımız yağlanmış tepsiye koyuyoruz,üzerine toz şeker serptikten sonra fırına veriyoruz.Afiyet olsun.