ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 paket yumuşak margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ceviz içi
Şerbeti İçin:
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
Yapılışı :
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde açılır. İçine ceviz içi konarak ay şeklinde kapatılır. 200°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta şurup kaynatılıp ılındıktan sonra pişen kurabiyeler tek tek şuruba atılıp alt üst çevrilip alınır. Kağıt peçetenin üzerine alınan kurabiyeler önce şekere, sonra Hindistan cevizine bulanır.
LİMONLU BEZELİ PAY TARİFİ
Malzemeler
1 ölçü Tatlı Turta Hamuru
Harç ve Üst Kaplama :
100 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
3 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr. küp doğranmış, soğuk, tuzsuz tereyağı
1/2 çay kaşığı vanilya esansı
Yapılışı :
Turta hamurunu hazırlayıp pişirin. Harç ve üst kaplamayı hazırlarken soğuması için bekletin.
1 ölçü Tatlı Turta Hamuru
Harç ve Üst Kaplama :
100 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
3 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr. küp doğranmış, soğuk, tuzsuz tereyağı
1/2 çay kaşığı vanilya esansı
Yapılışı :
Turta hamurunu hazırlayıp pişirin. Harç ve üst kaplamayı hazırlarken soğuması için bekletin.
Harç ve Üst Kaplama:
Fırınınızı 190 derecede ısıtın.50 gr. şekeri, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile beraber orta boy bir tencerede karıştırın. Orta ateşte şeker eriyene dek ısıtın.Yumurtaların sarısını ısıya dayanıklı bir kabın içinde çırpın. Limonlu sıcak şerbeti içine azar azar yedirin.Karışımı ince delikli bir elekten geçirin. Tekrar ısıya dayanıklı kaba aldıktan sonra kaynayan su dolu bir tencerenin içine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak ısıtın. Karışım tahta kaşığı kaplayacak kıvama gelmelidir. Kaynatmamaya özen gösterin.Ocaktan alın ve tereyağını parça parça içine ekleyerek karıştırın.Sıcak limonlu karışımı kalıbın içindeki turta tabanının üzerine dökün ve bekletin.Bezeyi yapmak için yumurtaların akını orta boy bir kabın içinde yumuşak tepecikler oluşana kadar mikser ile çırpın. Kalan şekeri azar azar üzerine ilave edin. Parlak sert kıvamlı olana kadar çırpmaya devam edin. Vanilyayı içine yedirin.Yumurta karını kalıbın içine yayın. Bir spatula yardımı ile dalgalı bir zemin oluşturun.Kalıbı fırına vererek beze altın rengini alıncaya dek yaklaşık 10 dakika pişirin.Servisten önce oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
KURU MEYVELİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
8-10 adet elma kurusu
7-8 adet gün kurusu kayısı
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurtayı çırpın.Toz şeker ekleyip, çırpmaya devam edin.Süt ve sıvıyağ katıp, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve tarçın ekleyin.Tüm malzemeyi karıştırın.Elma kurusu ve kayısıyı küp şeklinde doğrayın. Kuru üzümü kekin dibine çökmemesi için 1 tatlı kaşığı unla karıştırın.Meyve kurularını da hamurun içine katın ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin.Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına alın.Dilimleyerek servis yapın.
BALLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı bal
125 gram eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı antep fıstığı
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata
Üzerine:
2 çorba kaşığı bal
1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri derin bir kasede mikserle çırpın.Bal ve margarini ekleyip çırpmaya devam edin.Ayrı
bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin.Tarçın, antep fıstığı, rendelenmiş
portakal kabuğunu da ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın.En son damla çikolatayı katın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında
30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine bal sürün.Balın da üzerine rendelenmiş beyaz çikolata serpin
ve dilimleyerek servis yapın.
ÇİKOLATALI NANELİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
4 çorba kaşığı süt
10 adet nane yaprağı
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
Süslemek İçin:
Meyve şekerlemesi
Yapılışı :
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısını toz şeker ile birlikte çırpın. Diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin. Süt ve nane yaprağını bir kapta ısıtın ve süzün. Yumurta sarısı, eritilmiş çikolata, süt, oda sıcaklığında tereyağını derin bir kapta karıştırın. Unu ilave edip, tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuz ile köpük haline gelene kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip, şöyle bir karıştırın. Yağlanmış 22x22 cm ebadında kare bir kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın. Meyve şekerlemeleri ile süsleyip, servis yapın.
DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Bir buçuk su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Tereyağı veya margarini toz şeker ile birlikte bir kaba alın.Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.Daha sonra yumurtalı karışıma yavaşça eklerken bir yandan da sütü azar azar katın.Hazırladığınız hamura damla çikolatayı ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın.Yapışmaması için yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Tereyağı veya margarini toz şeker ile birlikte bir kaba alın.Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.Daha sonra yumurtalı karışıma yavaşça eklerken bir yandan da sütü azar azar katın.Hazırladığınız hamura damla çikolatayı ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın.Yapışmaması için yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
ÇİKOLATALI VE KOLALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı un
3/4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı tepeleme kakao
Bir tutam karbonat
250 gram tereyağı
1 su bardağı kola
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Üzeri İçin:
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı kola
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı pudra şekeri
Süslemek İçin:
Çilek
Yapılışı :
Un, pudra şekeri, kakao ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.Eritilmiş tereyağı, kola, süt, vanilya ve çırpılmış yumurtaları karışıma ekleyin.Mikserle çırparak tüm malzemenin özleşmesini sağlayın. Karışımı 24 cm çapındaki yağlanıp, unlanmış yuvarlak bir kalıba boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kekin üzeri için tereyağı, kola ve kakaoyu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar karıştırın.Pudra şekerini ekleyip hızla karıştırarak pürüzsüz ve parlak bir hal alana kadar pişirip ocaktan alın. Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız sosu yayın. Sos sertleşene kadar bekleyip, çilekle süsleyin.Dilimleyerek, servis yapın.
ÇAYLI VE ÇİKOLATA SOSLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı kepekli un
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Sos İçin:
Yarım paket (100 ml) krema
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kuru çay
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba alın ve toz şeker ilave edip, çırpıcı ile çırpın.Oda sıcaklığındaki çay ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.Ayrı bir kaba un, kepekli un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın.Çikolata sos için kremayı bir kaba alın ve ocağa oturtun.Bal ve çayı ilave edip, kısık ateşte çay rengini verene kadar ısıtın.Parçalara ayırdığınız çikolatayı ayrı bir kaba alın ve üzerine çaylı karışımı süzerek, boşaltın.Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve kekin üzerine gezdirin.Dilimleyerek servis yapın.
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı kepekli un
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Sos İçin:
Yarım paket (100 ml) krema
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kuru çay
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba alın ve toz şeker ilave edip, çırpıcı ile çırpın.Oda sıcaklığındaki çay ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.Ayrı bir kaba un, kepekli un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip, çıkarın.Çikolata sos için kremayı bir kaba alın ve ocağa oturtun.Bal ve çayı ilave edip, kısık ateşte çay rengini verene kadar ısıtın.Parçalara ayırdığınız çikolatayı ayrı bir kaba alın ve üzerine çaylı karışımı süzerek, boşaltın.Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve kekin üzerine gezdirin.Dilimleyerek servis yapın.
MANTAR KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 paket margarin (yumuşak)
1 adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Kabartma tozu,vanilya
1 adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Kabartma tozu,vanilya
Aldığı kadar Un
Yapılışı :
Tüm malzemeleri karıştıralım.İçine yavaş yavaş un ilave edelim.Hamur oluşturalım.Hamurumuzdan küçük parçalar alalım,kola kapağını veya ortası boş olan herhangi bir yuvarlağı kakaoya batırıp yuvarladığımız hamura bastıralım.175° derece de hafif pembeleşmeye başladığı anda çıkaralım pudra şekeriyle süsleyip servis yapalım.Afiyet olsun.
ÇİLEKLİ DONDURMA TARİFİ
Malzemeler :
400 gram çilek
Yarım kg yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Süslemek İçin:
Nane
Yapılışı :
Yoğurtla toz şekeri derin bir kaba alın ve 3 dakika iyice çırpın.Üzerine limon suyu ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha kırpmaya devam edin.Çilekleri yıkayıp, ayıklayın. 1 su bardağı çileği kenara ayırın.Kalanları robottan geçirip püre haline getirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin.Derin bir cam kaba koyup, derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.Daha sonra dondurma kaşığı yardımı ile toplar çıkarıp kup veya servis tabaklarına koyun. Ayırdığınız çilek ve nane ile süsleyip, servis yapın.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)